Τοπικές Ειδήσεις

Β. Υψηλάντης: Χρειάζεται ποιότητα και αποτελεσματικότητα στον τόπο, για να είσαι στο υπουργικό σχήμα

• Ο «γαλάζιος» βουλευτής σχολιάζει την κριτική Σαμαρά-Καραμανλή, την διαγραφή Αυγενάκη και την μη υπουργοποίηση βουλευτή από την εκλογική Περιφέρεια της Δωδεκανήσου στον πρόσφατο ανασχηματισμό • «Δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα με τον κ. Σαμαρά» • «Η Ν.Δ. είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη»

Για την αποπομπή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. μετά το προ ημερών περιστατικό επίθεσής του σε υπάλληλο αεροπορικής εταιρίας και το σάλο που προκλήθηκε, τις αναταράξεις που προκάλεσε στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης η κριτική που άσκησαν στην κυβέρνηση οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και λιγότερο ο Κώστας Καραμανλής, στον πρόσφατο ανασχηματισμό και την μη εκπροσώπηση Δωδεκανήσιου βουλευτή στο νέο κυβερνητικό σχήμα, μίλησε ο κοσμήτορας και βουλευτής Δωδεκανήσου, Βασίλης Υψηλάντης, στην τηλεόραση «Κόσμος» και την εκπομπή του Τέρη Χατζηιωάννου «Επικαιρότητα».
Για την περίπτωση του πρώην υπουργού Λ. Αυγενάκη. Προσωπικά, χωρίς να συμφωνώ με τέτοιου είδους πρακτικές, η ΝΔ αντέδρασε αμέσως και ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης δέχθηκε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη. Και οι πολιτικοί είναι άνθρωποι, για να μιλήσω για τον εαυτό μου, κι ενδεχομένως να αντιδρούν υπέρμετρα και απαράδεκτα. Το γεγονός με τον κ. Αυγενάκη έχει μπει μέσα σε ένα κάδρο, ζήτησε συγγνώμη και η ΝΔ τον διέγραψε.
Ο κ. Υψηλάντης παρέστη στην πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου κ. Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» (Εκδόσεις Λιβάνη) στο Πολεμικό Μουσείο, που ομιλητές ήταν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής. Κληθείς να σχολιάσει τη σκληρή επίθεση προς το κυβερνητικό στρατόπεδο του Μεσσήνιου πολιτικού, αλλά και του κ. Καραμανλή, δεν φάνηκε να συμμερίζεται τις απόψεις τους.
«Δεν μπορώ να σχολιάσω τις απόψεις των πρώην πρωθυπουργών. Προσωπικά, εδώ και μία 20ετία που ασχολούμαι με τα κοινά, είμαι πιστός στις αρχές της ΝΔ, στηρίζουμε τους ανθρώπους της ΝΔ, όπως τους στηρίζαμε και στα δύσκολα. Όχι στα εύκολα αυτή τη στιγμή που η ΝΔ έχει μεγάλη δύναμη και είναι ένα κόμμα που έχει πέντε απανωτές νίκες σε εκλογές, έχει μία πλειοψηφία στη Βουλή, η οποία έχει χρόνια να γίνει και αυτή τη στιγμή κυβερνά τον τόπο με λογική κι ενέργειες που μπορεί να καλυτερεύσουν τη ζωή των συμπολιτών μας και βεβαίως με μία υπερηφάνεια προς το εξωτερικό.
Τα εθνικά ζητήματα είναι δεδομένα και γνωρίζουμε όλοι τη δυσκολία και την επικινδυνότητα, η οποία υπάρχει και στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας, δίνουμε εκείνες τις απαντήσεις, τις οποίες πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί. Όσον αφορά τις τοποθετήσεις οι οποίες γίνονται, έγινε μία κριτική, δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα με τον κ. Σαμαρά. Ούτε εμείς, ούτε εκείνος απ’ ό,τι φαίνεται. Είναι δικαίωμα του κ. Σαμαρά. Ο κ. Καραμανλής άγγιξε και εκείνος μέσες άκρες όλα αυτά τα ζητήματα, αλλά επαναλαμβάνω, η ΝΔ σήμερα κάνει κάποιες προτάσεις που η πλειοψηφία των βουλευτών τη στηρίζουν. Δε θα αναφερθώ στο χάλι που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεν θα ασχοληθώ και με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, που εκεί ο καθένας σχεδόν θα είναι και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή την ώρα η ΝΔ έχει έναν καθαρά ιδεολογικό προσανατολισμό και δεν παρεκκλίνουμε από την διακήρυξή της του 1974. Απ’ άκρο εις άκρο διαπνέεται από μία ριζοσπαστική τάση φιλελευθερισμού, η οποία αγγίζει από τα δεξιά και καταλήγει σε παρυφές της αριστεράς. Αυτή είναι η ιδεολογία μας, αυτήν στηρίζουμε και αυτήν υπηρετούμε. Την ελεύθερη οικονομία, τις φιλελεύθερες ιδέες, σε επιλογές ισότητας, είναι ζητήματα ιδεολογικά. Η ΝΔ είναι αυτή τη στιγμή το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη, είναι το κόμμα που σήμερα και για πρώτη φορά μέσα στην Ε.Ε. με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη υποδεικνύονται πολιτικές, είμαστε εκείνοι που δεν θα ξεχάσουμε τις μεγάλες προκλήσεις με την πανδημία, οικονομικές κρίσεις, πολέμους, όπου σε όλα αυτά βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Με ευθείες και καθαρές πολιτικές, οι οποίες μας κάνουν υπερήφανους.
Ερωτηθείς ο «γαλάζιος» βουλευτής για την απόφαση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη να αλλάξει 4 υπουργούς και τους μισούς υφυπουργούς στον πρόσφατο δομικό ανασχηματισμό κι αν θεωρεί ότι θα έπρεπε να υπήρχε και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δωδεκανήσου στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αφού απομακρύνθηκε ο Γιάννης Παππάς από υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχολίασε με σκωπτικό τρόπο ότι «χρειάζεται ποιότητα και αποτελεσματικότητα για τον τόπο, για να είναι κάποιος στο κυβερνητικό σχήμα».
Πιο αναλυτικά, ο κ. Υψηλάντης δήλωσε: «Προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια με αξιοπρέπεια υπηρετώ τον τόπο μας και προωθώ τα προβλήματα των πολιτών. Θεωρώ ότι είναι ύψιστη τιμή η κοινοβουλευτική μου ιδιότητα. Το θέμα των υπουργών είναι θέμα συνισταμένων τοπικών κι εθνικών. Καλό είναι να υπάρχει και εκπροσώπηση κυβερνητική των Δωδεκανήσων στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά αυτή θα πρέπει πάντα να τηρεί και κάποιους κανόνες, να έχει ποιότητα και αποτελεσματικότητα για τον τόπο. Αν δεν υπάρχουν αυτά τα σημεία, δεν είναι απαραίτητο και υποχρεωτικό να έχουμε και εκπροσώπηση. Είναι ένα προνόμιο το οποίο έχει μόνο ο πρωθυπουργός, εκείνος επιλέγει».
Για την επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που ο ίδιος έθεσε το θέμα και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, υποστήριξε ότι η ΝΔ ξεκίνησε έναν αγώνα με την Ε.Ε. για να βρεθεί η φόρμουλα επιστροφής αυτών. Το Ecofin και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισαν ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά δύναται να επανέλθουν από το 2025. Υπάρχουν όμως πολλά ζητήματα, όπως τα δημοσιονομικά που πάντα πρέπει να προβληματίζουν μία σοβαρή κυβέρνηση όταν παίρνει τέτοιες αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου