Ειδήσεις

Διαφωνίες για την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων

Διαφωνούν με τη διαδικασία της αξιολόγησης, που έχει δρομολογηθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου.

Το θέμα συζητήθηκε χθες κατά τη συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων μετά την εκδήλωση για την απονομή τιμητικής διάκρισης στον ακαδημαϊκό κ. Ηλία Τομάζο.
«Είμαστε υπέρ της αξιολόγησης. Αυτό υπογράμμισα και κατά την ομιλία μου στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Δήμων πριν από λίγες ημέρες. Δεν μπορεί μια χώρα σαν την Ελλάδα να μην έχει σοβαρά επιχειρήματα για την αξιολόγηση των δομών της δημόσιας διοίκησης. Αν η διαδικασία αυτή λειτουργήσει ως κριτήριο για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων είναι άλλο θέμα. Ναι, στην αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα πάντοτε και παντού», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας και νέος περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Υπέρ της σωστής αξιολόγησης, που θα καταγράφει τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης τάχθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ρόδο Κόκκινο» και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης.

«Είμαστε υπέρ της αξιολόγησης, που θα οδηγεί σε πιο αποτελεσματική άσκηση της δημοσίας διοίκησης. Δεν θέλουμε να προχωρήσει η διαδικασία με στόχο να δημιουργηθεί μια νέα δεξαμενή υπαλλήλων που θα απολυθούν», δήλωσε ο κ. Γάκης και πρόσθεσε πως η αξιολόγηση θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα την καταγραφή των αναγκών της δημοσίας διοίκησης.

«Πρέπει να γίνεται κατανομή του προσωπικού ανάλογα με το που μπορεί να αποδώσει περισσότερο. Είναι τραγικό να προσπαθούν με κάποιες μεθόδους να δείξουν πως το 15% των υπαλλήλων έχουν κακή απόδοση. Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν πολλές ικανότητες και να είναι άριστοι», δήλωσε ο κ. Δ . Γάκης
«Επιδιώξαμε τη λήψη απόφασης από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για τη μη εφαρμογή του μέτρου της αξιολόγησης γιατί θεωρούμε πως θα οδηγήσει σε απολύσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου κ. Φώτης Μπακίρης και πρόσθεσε πως η προθεσμία για την έκδοση απόφασης, που σχετίζεται με τον επιμερισμό της ποσόστωσης του προσωπικού, έληξε στις 30 Ιουνίου.

«Ο δήμαρχος κ . Στάθης Κουσουρνάς, δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπογράψει την απόφαση για την ποσόστωση. Τήρησε την υπόσχεση που μας έδωσε. Επιδιώξαμε όμως να λάβει απόφαση και το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου », τόνισε ο κ. Μπακίρης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου αναφέρθηκε και στη διαδικασία ελέγχου των συμβάσεων του προσωπικού από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
«Δεν συμφωνούμε με τη διαδικασία ελέγχου των συμβάσεων που έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου», δήλωσε ο κ. Μπακίρης και συμπλήρωσε πως οι συμβάσεις έχουν ήδη ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ.
«Οι συμβάσεις έχουν ήδη ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ . Απλά προσπαθούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για νέες απολύσεις», τόνισε ο κ Μπακίρης.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες κλήθηκαν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να εστιάσουν σε πρώτη φάση στους εν ενεργεία υπαλλήλους.
Με νέα εγκύκλιο, που υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκη, διευκρινίστηκε ότι:

«Τα αιτούμενα στοιχεία, που αφορούν στις μετατροπές συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας (ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή δημοσίου δικαίου), που έχουν οι υπάλληλοι κατά τον παρόντα χρόνο, και τα οποία υποχρεούνται να αποστείλουν οι Διευθύνσεις Διοικητικού ή άλλες αρμόδιες οργανικές μονάδες των φορέων, “σε πρώτη φάση, θα αφορούν τους εν ενεργεία υπαλλήλους. Συνιστάται η καταγραφή των στοιχείων να εκκινήσει από τις χρονικά πιο πρόσφατες περιπτώσεις μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, και με χρονικό ορίζοντα την τελευταία εικοσαετία, ήτοι οι μετατροπές να έλαβαν χώρα από το έτος 1994 έως σήμερα”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου