Την αναστολή της ποινής κάθειρξης 8 ετών και της χρηματικής ποινής ύψους 3.000 ευρώ, που της επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου, τον Δεκέμβριο του 2017, αιτήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, μια Μολδαβή, ηλικίας 35 ετών, που συνελήφθη στην Κω την 21η Απριλίου 2017, όταν μετά από έρευνα βρέθηκε στην κατοχή της σημαντική ποσότητα κοκαΐνης.
Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κω, εντός προφυλακτικού, που είχε κρύψει στον κόλπο της, 64,5 γραμμάρια κοκαΐνης και σε μια νάιλον συσκευασία, που είχε κρύψει σε κοτσίδα των μαλλιών της ποσότητα 22,55 γραμμαρίων της ίδιας ουσίας.
Τις ως άνω ποσότητες κοκαΐνης είχε μεταφέρει στην Κω από τον Πειραιά την ίδια ημέρα με το πλοίο «Βlue Star 2».
Η Μολδαβή επισημαίνει στην αίτηση της ότι είναι μόνιμη κάτοικος Κορυδαλλού και μητέρα ενός παιδιού ηλικίας σήμερα 8 ετών.
Διατείνεται ότι ο φυσικός πατέρας του παιδιού της πέρα από την εκούσια αναγνώριση του δεν συμβάλλει αλλά ούτε και συμμετέχει στην ανατροφή του ενώ η μητέρα της λόγω προβλημάτων υγείας αδυνατεί να το προσέχει επαρκώς.
Επισημαίνει επίσης ότι το παιδί της παρουσίασε προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως.
Ως συνήγορος υπεράσπισής της παρίσταται ο δικηγόρος κ. Μανώλης Αναστασάκης και την αίτηση υπέβαλε η δικηγόρος κ. Βάσια Παπαγεωργίου.

-Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 46χρονος Συμιακός που συνελήφθη την 1η Ιουνίου 2018, στη Σύμη για καλλιέργεια κάνναβης.
Ο 46χρονος βρέθηκε μετά από έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού σε εξοχική κατοικία του να καλλιεργεί 40 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 60 έως 110 εκατοστά σε γλάστρες.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι προόριζε την κάνναβη για ιδίαν χρήση.
Διαπιστώθηκε ότι έχει απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στον Πειραιά.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Γρηγόρης Μοράρης.

-Το μεσημέρι της Κυριακής συνελήφθη στην Ιαλυσό, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., ένας 23χρονος ημεδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

-Το βράδυ της ίδιας ημέρας συνελήφθη στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., ένας 24χρονος ημεδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 10,7 γραμμαρίων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ