Ρεπορτάζ

Επιτυχής και στη Ρόδο ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα

Στη Ρόδο βρέθηκε ο Υποστράτηγος, Κλαδάρχης Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., Παναγιώτης Ντζιοβάρας. Ο κ. Τζιοβάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση της Τουριστικής Αστυνομίας για την συνέχεια του επιτυχημένου προγράμματος της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα.
Όπως είπε, η παρουσία των περιπολούντων αστυνομικών με τα ποδήματα στο κέντρο της πόλης και στα τουριστικά σημεία (Π.Πόλη) θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας τόσο των ντόπιων όσο και των ξένων επισκεπτών του νησιού.
Σημειώνεται ότι ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς στην Αθήνα, στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. Τον Ιανουάριο του 2016 επεκτάθηκε στα Χανιά και τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς στην Κέρκυρα, τη Ρόδο και το Ναύπλιο, ενώ από τον Ιούνιο του 2017 επεκτάθηκε στην πόλη της Κατερίνης.

Σημειώνεται ότι οι βασικές αρμοδιότητες των ποδηλατών αστυνομικών είναι:
η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος, η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες Υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών, και η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσεως.
Οι αστυνομικοί ποδηλάτες υπάγονται διοικητικά και επιχειρησιακά στα κατά τόπους αρμόδια Τμήματα Τουριστικής Αστυνομίας και για την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη, ενώ είναι εφοδιασμένοι και με όλα τα απαιτούμενα είδη, ατομικό οπλισμό, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητό ασύρματο κ.λπ.
Συνάντηση
Ντζιοβάρα-Ανδρουλάκη
Ο κ. Ντζιοβάρας βρέθηκε στη Ρόδο ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Μανώλη Ανδρουλάκη, με τον οποίο συνομίλησε για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες στην περιοχή.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα κτιριακά ζητήματα των αστυνομικών τμημάτων της Τήλου και του Κασστελλορίζου. Επίσης συζητήθηκε το πρόβλημα που προέκυψε με την έξωση του αστυνομικού τμήματος Σύμης από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος. Ο Κλαδάρχης Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., Παναγιώτης Ντζιοβάρας είπε ότι θα εξετάσει όλα αυτά τα ζητήματα προκειμένου να προωθηθούν οι προβλεπόμενες λύσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου