Δύο υποθέσεις ανθρωποκτονίας, που είχαν προκαλέσει θόρυβο στην κοινή γνώμη, αναβλήθηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω λόγω κωλύματος συνηγόρων υπεράσπισης δύο κατηγορουμένων.
Στην πρώτη υπόθεση κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από κοινού είναι δύο συγγενείς του 85χρονου Μ. Μ. του Β., που υπέκυψε την 11η Νοεμβρίου 2015, στην εντατική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.
Οι κατηγορούμενοι, η 58χρονη κόρη του θύματος και ο 31χρονος εγγονός του, έχουν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους τρεις φορές κάθε μήνα (την 1η, 11η και 21η ημέρα) στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.
Τους αποδίδεται, ότι στην οδό Χατζηαντωνίου στην Ιαλυσό, τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2015 και σε χρόνο που δεν προσδιορίστηκε επακριβώς, εισήλθαν εντός της οικίας του συγγενούς τους και του προκάλεσαν με τα χέρια, με ένα μαχαίρι κουζίνας αλλά και ρίχνοντάς τον από το μπαλκόνι της πρώτης στον ακάλυπτο χώρο της οικοδομής, κακώσεις κεφαλής, κακώσεις θώρακος και κοιλίας, κατάγματα ώμου και μηρού.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κκ. Μανώλης Κουτσούκος, Στέλιος Κιουρτζής και Γιάννης Κούκουλας.
Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του τελευταίου.
-Στην δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, είναι μια 34χρονη Καρπαθιά.
Η 34χρονη, κατηγορείται για το φόνο του 30χρονου συντρόφου της, επαγγελματία οπλίτη, Αδάμ Βεσσάλα του Παναγιώτη, που γεννήθηκε στο Γαλατά Τροιζηνίας και υπηρετούσε στο 95 ΤΕ Καρπάθου.
Την 20η Φεβρουαρίου 2014 και περί ώρα 23.45′ το Κέντρο Υγείας Καρπάθου ενημερώθηκε για τον θάνατο ανδρός σε διαμέρισμα στο Νιοχώρι Πηγαδιών Καρπάθου.
Ο Βεσσάλας φέρεται να επιτέθηκε στην κατηγορούμενη και να της έσκισε το παντελόνι που φορούσε. Εκείνη φέρεται να απεγκλωβίστηκε και να μετέβη στην κουζίνα. Εκεί της αποδίδεται ότι έπιασε ένα μωβ γυάλινο ποτήρι, ότι το έσπασε πάνω στον πάγκο της κουζίνας, ότι το έπιασε από τον πάτο και ότι το κάρφωσε βίαια στο στήθος του Βεσσάλα, ο οποίος εκείνη τη στιγμή στεκόταν πίσω της.
Τον έπληξε στη δεξιά πλευρά της μεσότητας της στερνικής χώρας, προκαλώντας του θλαστικό-ρηκτικό τραύμα.
Ο θάνατός του επήλθε συνεπεία τραυματικής ρήξης της δεξιάς έσω μαστικής αρτηρίας.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης της παρίσταται ο δικηγόρος κ. Μάκης Βορίδης, που χθες ήταν δεσμευμένος σε άλλη δίκη που συνεχίζει μετά από διακοπή.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ