Ειδήσεις

Ο Δήμος Ρόδου θα υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων Ρόδου και Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου σε πολιτιστικό και εμπορικό-τουριστικό επίπεδο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος με τους εκπροσώπους της τριμερούς συνεργασίας που υπάρχει ήδη στο πλαίσιο αυτό.

Ο δήμαρχος Ρόδου συναντήθηκε το μεσημέρι (Πέμπτη) με τον φημισμένο αρχαιολόγο κ.  Jean Yves Empereur που είναι Διευθυντής του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών στην Αλεξάνδρεια και παλαιότερα διεύθυνε το Κέντρο Αλεξανδρινών Σπουδών, καθώς επίσης με τον κ. Νίκο Δεληγιάννη Έλληνα εκπρόσωπο του Τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη της Μάλτας και τον αντιπρύτανη καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σπύρο    Συρόπουλο και συζήτησε μαζί τους τη συμμετοχή του Δήμου Ρόδου στο πρωτόκολλο της τριμερούς συνεργασίας που έχει υπογράψει το Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας με τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ο κ. Χατζηδιάκος τονίζοντας την ισχυρή διασύνδεση των δύο περιοχών από την αρχαιότητα και τους ελληνιστικούς χρόνους μέχρι τους νεώτερους όταν οι Ρόδιοι, άνθρωποι του πνεύματος, αλλά και του εμπορίου, μεταξύ των οποίων η οικογένεια Καζούλλη και η οικογένεια Βενετοκλή, οι οποίοι  ζούσαν και δημιουργούσαν τις περιουσίες τους στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, δήλωσε ότι με την υπογραφή του πρωτοκόλλου θα ανοίξει ο δρόμος για περαιτέρω δράσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Στο ίδιο πλαίσιο ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει η διαδικασία διδυμοποίησης των δύο περιοχών η οποία βρίσκεται σε εκκρεμότητα από προηγούμενα χρόνια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου