Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Αναπτυξιακό τουρνουά μίνι κοριτσιών που διεξήχθη στην Κάλυμνο από την τοπική Ακαδημία το διήμερο 3 και 4 Απριλίου 2018. Η Ακαδημία Καλύμνου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημοσίως, εκτός από τους χορηγούς της και τις συμμετέχουσες ομάδες (Α.Ε. Δικαίου, Ανταγόρας Κω και Ηρακλής 2000), που δέχθηκαν να συμμετάσχουν και τις δύο ημέρες του τουρνουά, παρά τις δυσκολίες των μετακινήσεων από την Κω στην Κάλυμνο. Οι αγώνες, παρά το νεαρό της ηλικίας των κοριτσιών ήταν υψηλού επιπέδου και έδωσαν την ευκαιρία στις μικρές αθλήτριες να αγωνιστούν σε κανονικές συνθήκες αγώνα, να αποκτήσουν αγωνιστικές εμπειρίες και παραστάσεις, να ενωθούν και να συμπεριφέρονται ως ομάδα, να συναγωνιστούν με συνομήλικες αντιπάλους και να εφαρμόσουν στην πράξη όλα όσα διδάσκονται στις προπονήσεις τους.
Στο τέλος των αγώνων η Ακαδημία Καλύμνου τίμησε τους, Γιάννη Νομικάριο, Μανώλη Κουλλιά και Νίκο Καραντώνη, διότι τίμησαν την Κάλυμνο παίζοντας μπάσκετ σε ομάδες υψηλότερου επιπέδου εκτός Καλύμνου και τον Γιώργο Χατζηκαλημέρη, για την συνολική του προσφορά στο μπάσκετ της Δωδεκανήσου. Η «δσπορ» σας παρουσιάζει πλούσιο φωτορεπορτάζ από το τουρνουά της Καλύμνου, το οποίο η Ακαδημία θέλει να μετατρέψει σε θεσμό κάθε άνοιξη.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Την πρώτη θέση στο τουρνουά κατέλαβε η Ακαδημία Καλύμνου στο αναπτυξιακό τουρνουά μίνι κοριτσιών, κερδίζοντας στον τελικό τον Ανταγόρα Κω με 48-30. Στον μικρό τελικό ο Ηρακλής 2000 κέρδισε την Α.Ε. Δικαίου με σκορ 42-36 και κατέκτησε την 3η θέση.
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Α.Ε. Δικαίου- Ανταγόρας Κω 25-32
Ακαδημία Καλύμνου- Ηρακλής 2000 49-32
ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Ακαδημία Καλύμνου- Ανταγόρας Κω 48-30
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Α.Ε. Δικαίου- Ηρακλής 2000 36-42

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ