Ρεπορτάζ

Απάτη εις βάρος βενζινάδικου

Σε γνωστό δικηγορικό γραφείο της Ρόδου ανατέθηκε από τον ιδιοκτήτη κεντρικού πρατηρίου βενζίνης η έρευνα, με τη συνδρομή και πραγματογνώμονα, μιας απίθανης σε σύλληψη και εκτέλεση απάτης και υπεξαίρεσης από δύο υπαλλήλους της επιχείρησης.

Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου φέρεται από τις αρχές του καλοκαιριού να διαπίστωσε, σταδιακή σημαντική μείωση των εσόδων του, γεγονός που αρχικώς απέδωσε στην οικονομική κρίση.

Στην πορεία ωστόσο θορυβήθηκε όταν διαπίστωσε ότι ο τζίρος της επιχείρησης ήταν μειωμένος καθημερινά κατά 600 – 1000 ευρώ με αποτέλεσμα να αποφασίσει να παρακολουθεί τις κινήσεις των υπαλλήλων του με σύστημα εσωτερικής μαγνητοσκόπησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις μαγνητοσκοπήσεις που έγιναν, αλλά και από ομολογία ενός υπαλλήλου η οποία έχει μαγνητοφωνηθεί, δύο υπάλληλοι από τις αρχές τουλάχιστον του Αυγούστου είχαν θέσει σε εφαρμογή ένα σατανικό σχέδιο εξαπάτησης του εργοδότη τους.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιούσαν καθημερινά σχεδόν επανεκτυπώσεις των αποδείξεων είσπραξης χρημάτων με τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών και τις παρέδιδαν στον εργοδότη τους μαζί με τα μετρητά.

Ο εργοδότης που άθροιζε τα έσοδα από τις κάρτες δεν παρατήρησε ότι επρόκειτο για επανεκτυπώσεις των αποδείξεων των ίδιων καρτών με αποτέλεσμα να θεωρεί ότι δεν υπήρχε απόκλιση μεταξύ των εισπράξεων και της πώλησης των καυσίμων.

Οι υπάλληλοι μάλιστα φρόντιζαν να αφαιρούν τις διπλοεκτυπωμένες αποδείξεις μετά την καταμέτρησή τους.
Σε μια από τις μαγνητοσκοπημένες υπεξαιρέσεις των υπαλλήλων και σε ημέρα που δεν υπήρξαν αγορές καυσίμων με πιστωτικές κάρτες ένας εξ΄αυτών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, φέρεται μάλιστα να έκανε χρήση της δικής του κάρτας, να επανεκτύπωσε την απόδειξη και να αφαίρεσε το αντίτιμο σε μετρητά.

Το συνολικό ύψος της υπεξαίρεσης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν και πιθανολογείται ότι το νούμερο είναι πενταφήφιο!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου