Ειδήσεις

Συνάντηση τού Χ. Κόκκινου με το Βέλγο πρόεδρο τής Επιτροπής των Περιφερειών

Έθεσε αναπτυξιακά και εθνικά θέματα και ζήτησε την αλληλεγγύη και τη συνοχή στη λειτουργία τής Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση, παρέστη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (Ε.τ.Π.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) στην Αθήνα, στις 1.3.2018 (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), με κεντρικό θέμα «Το Μέλλον τής Ευρώπης».

Η εκδήλωση εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Εκστρατεία τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών «Προβληματισμός για την Ευρώπη», που έχει στόχο να προσφέρει στους πολίτες ένα βήμα για να παρουσιάσουν τις ιδέες, τις σκέψεις και τις απόψεις τους για το μέλλον τής Ευρώπης.

Στην εκδήλωση παρέστη και μίλησε ο Βέλγος πρόεδρος τής Επιτροπής των Περιφερειών κ. Karl-Heinz Lambertz.

Στη συνάντηση που είχε μαζί του ο κ. Χ. Κόκκινος αλλά και στην τοποθέτησή του στην ημερίδα, επισήμανε τα εξής:

  • την ανάγκη αλληλεγγύης και συνεργασίας στα μέλη – κράτη τής Ευρωπαϊκής Ένωσης,
  • την ιδιαίτερη χρηματοδότηση που πρέπει να έχουν οι νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές τής Ε.Ε. και αναφέρθηκε στην περίπτωση τής Δωδεκανήσου και συνολικά τής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που βρίσκεται στα σύνορα τής Ελλάδας και της Ε.Ε. και είναι πολυνησιακή περιφέρεια,
  • στο μεταναστευτικό, που η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Δωδεκάνησος σήκωσαν και σηκώνουν μεγάλο – δυσανάλογο βάρος και εμφανίστηκε το φαινόμενο ορισμένα από τα κράτη τής Ε.Ε. να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και κάποια άλλα να «κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά» και να μη συμμετέχουν ουσιαστικά στην επίλυσή του.
  • Η οικονομική κρίση κτύπησε τις χώρες τού νότου τής Ε.Ε. και αναμένουν την ουσιαστική υποστήριξή τους από την Ε.Ε., ιδιαίτερα των ισχυρών χωρών τού βορρά. Στην περίπτωση τής Ελλάδας, επισήμανε ότι κινδυνεύει να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός της, διότι βιώνει τις συνέπειες των πολιτικών τής λιτότητας επί εννέα (9) συνεχόμενα έτη.
  • Τέλος αναφέρθηκε στην προκλητική στάση τής Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο, που είναι μέλη τής Ε.Ε. και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συντελούνται σε αυτήν τη χώρα και εξέφρασε την ανάγκη για ουσιαστική παρέμβαση τής Ε.Ε. σε αυτήν τη στάση της γειτονικής χώρας για την Ελλάδα και την Ε.Ε..

                         

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου