Ειδήσεις

Πρεμιέρα στην προανακριτική για την Novartis με νέα στοιχεία από την Εισαγγελία

Του Παναγιώτη Στάθη

Στοιχεία από υπολογιστές που κατασχέθηκαν στην έφοδο των αρχών στην εταιρείαNovartis και συνδέονται με πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν τεθεί υπό έλεγχοαπό την επιτροπή της Βουλής, αναμένεται να διαβιβαστούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές άλλων στελεχών της εταιρείας, όχι του πρώην αντιπροέδρου Κων/νου Φρουζή, και αποκαλύπτουν σημαντικές παραμέτρους της υπόθεσης οι οποίες σχετίζονται με πολιτικά πρόσωπα. Τα στοιχεία αυτά (σκληροί δίσκοι, έγγραφα, μέιλ κλπ) βρίσκονται στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ασφάλειας, αποκωδικοποιούνται καιαποστέλλονται στους Εισαγγελείς Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη. Ο όγκος είναιτεράστιος για αυτό και γίνεται σταδιακή σταχυολόγηση και προωθησή τους προς τους εισαγγελείς, οι οποίοι, απ΄ τη στιγμή που υπάρχουν αναφορές σε πολιτικάπρόσωπα οφείλουν να τα προωθήσουν στη βουλή. Αυτό αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες που θα ξεκινήσει και επί της ουσίας τις εργασίες της η επιτροπή της Βουλής.

Λογαριασμοί και ονόματα

Την ίδια στιγμή πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας (realnews) εμφανίζουν το FBI το οποίο διενεργεί παράλληλη έρευνα για την υπόθεση, να έχει αποστείλει στις ελληνικές δικαστικές αρχές έναν μακρύ κατάλογο με ονόματα και λογαριασμούς συνεργατών πολιτικών προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται με την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. Η  ύπαρξη αυτών των στοιχείων και η γρήγορη αξιοποίησή τους από τις αρχές είναι προφανές ότι αλλάζει επίπεδο στην έρευνα, καθώς σχηματοποιεί τις διαδρομές μαύρου χρήματος που εκτιμάται ότι διακινήθηκε.

 capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου