Στο πλαίσιο των προσυνεδριακών εργασιών, ενόψει του 10ου Τακτικού Συνεδρίου της Nέας Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 18.30 στο ξενοδοχείο Mediterranean, ευρεία σύσκεψη στελεχών του κόμματος.
Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί εκτός των μελών  της ΝΟΔΕ και τα μέλη των τοπικών επιτροπών.
Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο γραμματέας οργανωτικού του κόμματος,  κ. Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη για τις επικείμενες διαδικασίες που αφορούν στην εκλογή των νέων οργάνων της Νέας Δημοκρατίας ενόψει και του Συνεδρίου.
Πιο συγκεκριμένα θα γίνει ενημέρωση για τα διαλαμβανόμενα στην εγκύκλιο των εκλογών και συζήτηση για την προετοιμασία των κομματικών στελεχών προκειμένου η διαδικασία να κινηθεί στα προβλεπόμενα πλαίσια.
Ο κ. Σπανάκης δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιοχή του Μοσχάτου και θεωρείται έμπειρος σε θέματα λειτουργίας των ΟΤΑ.
Ανήκει στη λεγόμενη “Μητσοτακική” ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, τόσο στη νεολαία όσο και στο κόμμα, ενώ στις εσωκομματικές εκλογές εξασφάλισε την πρωτιά στο Μοσχάτο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα στο εσωκομματικό πεδίο στην περιοχή μας κι αναμένεται να παρέμβει αποφασιστικά για να σταματήσουν τα φαινόμενα εσωστρέφειας, που πληγώνουν το κόμμα.
Ενα από τα θέματα, που αναμένεται να ξεκαθαρίσει, από τη σημερινή συνάντηση, είναι κι ο αριθμός των εκλεκτόρων για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΟΔΕ.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την εγκύκλιο των εκλογών, μεταξύ των εκλεκτόρων συγκαταλέγονται και 18 μέλη της ΟΝΝΕΔ χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν θα προηγηθούν εκλογές για την ανάδειξή τους ή αν θα ψηφίσουν οι ήδη εκλεγέντες, η θητεία των οποίων ωστόσο έχει λήξει.
Θυμίζουμε ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ εκλέγεται από ειδικό εκλεκτορικό σώμα.
Δικαίωμα να ψηφίσουν για την εκλογή του νέου προέδρου έχουν συγκεκριμένα ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μ. Κόνσολας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, οι δήμαρχοι κ.κ. Ηλίας Λάμπρου (Καρπάθου), Μιχάλης Πατρός (Χάλκη), Μαρία Τσανάκη (Κάσου) και Φώτης Μάγγος (Λειψών), ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ν. Μπόνης, ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, ο πολιτευτής κ. Γιάννης Παππάς, ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος, ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής.
Ψηφίζουν επίσης ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Γιάννης Καραμαρίτης, τα 160 μέλη των 16 τοπικών επιτροπών της Δωδεκανήσου (8 στο βόρειο και 8 στο νότιο συγκρότημα) και τα 11 θεματικά μέλη, που θα εκλεγούν από την ψηφοφορία της 3ης Απριλίου 2016.
Στην ίδια σύσκεψη θα ξεκαθαρίσει αν τελικώς θα συμπτυχθούν σε μια ημέρα και συγκεκριμένα την 3η Απριλίου 2016, οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών των τοπικών συμβουλίων, των μελών των θεματικών τομέων και των συνέδρων κι ακόμη αν θα δημιουργηθεί θεματική ενότητα για τον τουρισμό.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ