Ειδήσεις

Γιορτάσθηκε χθες ο Διονύσιος ο Αεροπαγίτης προστάτης του Δικαστικού Σώματος

Αίσθηση προκάλεσε χθες η ομιλία που πραγματοποίησε στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη του Δικαστικού Σώματος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κ. Σαρρής.
Ο κ. Σαρρής, τοποθετήθηκε με επικριτικό τρόπο σε δύο θέματα που απασχολούν έντονα το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα και συγκεκριμένα αυτό της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την εξέταση των προσφυγών για την ακύρωση του διαγωνισμού για την διάθεση των 4 τηλεοπτικών αδειών πανελλήνιας εμβέλειας αλλά και της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία.
Στην ομιλία του ο κ. Σαρρής ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής:
«Με την ευκαιρία της γιορτής του Διονυσίου του Αρεοπαγίτη θα θέλαμε να ευχηθούμε σ’ όλους Συναδέλφους, Δικαστές και Γραμματείς, υγεία και καλή δύναμη στην εκπλήρωση του καθήκοντός μας, την οποίαν να μας δίνει ο προστάτης της Δικαιοσύνης.
Με την ευκαιρία θα ήθελα επιγραμματικά να αναφερθώ σε δύο καίρια ζητήματα, από τα οποία το πρώτο άπτεται της Δικαιοσύνης. Και αναφέρομαι στην συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 30 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφανθεί για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Το ΣτΕ το γνωρίζουμε ως το προπύργιο προστασίας των πολιτών και εν γένει της κοινωνίας, στις αυθαίρετες αναρτήσεις της Εκτελεστικής Εξουσίας. Ομως κατέπληξε η απόφαση του Προέδρου να διακόψει την συνεδρίαση με την αιτιολογία της επίδρασης εξωγενών παραγόντων.  Αυτό είναι πρωτοφανές. Η πραγματική αιτία, όπως αναφέρεται στον αθηναϊκό τύπο, υπήρξε η αντίδραση μεγάλης μερίδας Συμβούλων της Επικρατείας στην αναγνωσθείσα από τον Πρόεδρο εισήγηση απόρριψης των προσφυγών, λόγω «δημοσίου συμφέροντος». Βέβαια δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς έχει συμβεί, όμως η επίκληση του δημοσίου συμφέροντος στην προκειμένη δίκη αποτελεί μία επικίνδυνη επίκληση αβάσιμου λόγου, διότι κατ’ αυτόν τον τρόπο το δημόσιο συμφέρον θα προέχει σε κάθε δίκη με ιδιώτη.
Το δεύτερο θέμα στο οποίο θεωρώ υποχρέωσή μου να αναφερθώ είναι το πολυσυζητημένο θέμα της αλλαγής του μαθήματος των θρησκευτικών. Στο Ευαγγέλιο, το οποίο ανέγνωσε προηγουμένως ο ιερέας αναφέρεται μεταξύ άλλων «αγαπάτε τους μισούντας υμάς…». Τα μηνύματα της Χριστιανικής θρησκείας είναι πάνω απ’ όλα, η αγάπη «αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν», της ταπεινοφροσύνης, της αλληλεγγύης, της αυταπάρνησης, της πίστης, τα ιδανικά και τα ιδεώδη. Δύο είναι οι αστείρευτες πηγές της διαμόρφωσης του ψυχικού αλλά και του γνωστικού μας κόσμου, η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ και η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και Γλώσσα. Αυτά διαμορφώνουν την εθνότητά μας ως Ελλήνων κατά την μακραίωνη ύπαρξή μας ως λαού και ως Εθνους. Για την θρησκειολογία η οποία αναφέρεται ως η ενδεδειγμένη, ας μην απατόμαστε, η πίστη δεν εκριζώνεται με τίποτα. Αυτά τα λίγα είχα να πω και καλή φώτιση σ’ όλους μας από τον προστάτη της Δικαιοσύνης Διονύσιο Αρεοπαγίτη, για το καλό της κοινωνίας μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου