Ειδήσεις

Υπ. Υγείας: Έλεγχος στις πισίνες μετά τα δυστυχήματα σε Ρόδο, Κρήτη (εγκύκλιος)

Έλεγχο στις πισίνες που λειτουργούν στην περιοχή ευθύνης τους ζητά με εγκύκλιο του στις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας όλων των ΠΕ -Τμήματα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο που έχει ημερομηνία 2 Ιουλίου, δηλαδή λίγα μόνο 24ωρα μετά τα δυστυχήματα σε Ρόδο και Κρήτη, και κοινοποιείται και στο υπουργείο Τουρισμού, τονίζεται μεταξύ άλλων: «Ιδιαίτερη μνεία να γίνεται σε ενδεχόμενες περιπτώσεις εμφάνισης ατυχημάτων ή νοσήματος στους λουόμενους. Μετά τα ανωτέρω και με σκοπό τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης εικόνας της

παρακολούθησης της αποδοτικής και ασφαλούς λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών, παρακαλούμε όπως διενεργείτε τους αντίστοιχους υγειονομικούς και δειγματοληπτικούς ελέγχους στις κολυμβητικές δεξαμενές της περιοχής ευθύνης σας με συχνότητα τουλάχιστον 1 φορά ανά εξάμηνο.

Επιπρόσθετα παρακαλούμε να συμπληρώσετε τους συνημμένους πίνακες με τα αποτελέσματα των ενεργειών σας για το πρώτο εννεάμηνο του 2019 και να μας τα αποστείλετε, το αργότερο μέχρι τις 30-9-2019, και σε ηλεκτρονική μορφή στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail): ddy@moh.gov.gr

Το Υπουργείο Τουρισμού στο οποίο κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείται όπως υπενθυμίσει στις κατά τόπους αρμόδιες Υπηρεσίες Τουρισμού την ανάγκη άμεσης διαβίβασης των γνωστοποιήσεων κολυμβητικών δεξαμενών εντός τουριστικών καταλυμάτων στις αρμόδιες Υπηρεσίες Περιβαλλοντικής Υγιεινής των ΠΕ, προκειμένου να γίνεται εγκαίρως ο έλεγχος της λειτουργίας τους (παρ. 5, 6 του άρθρου 4 της –γ- σχετ.)».

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ 2019

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου