Αθλητικά

Βραβεύσεις ιστορικών ποδηλάτων στην Historica

Στις τρεις προηγούμενες Historica, η έκθεση των ιστορικών ποδηλάτων συγκέντρωσε χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι βρέθηκαν στο Μουσείο Νεοελληνικής ιστορίας (νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου, οδός Ο. και Ι. Νεστορίδη, πρώην Κω) για να θαυμάσουν από κοντά όλα τα εκθέματα. Ποδήλατα μίας άλλης εποχής, ιστορικά αντικείμενα από το χώρο της ποδηλασίας αλλά και απαραίτητα αξεσουάρ, αποτέλεσαν αντικείμενα θαυμασμού από τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, που βρέθηκαν στην έκθεση ποδηλάτου. Όπως είναι εύλογο, ο διοργανωτής Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου «Ιβίσκος» θα βραβεύσει και φέτος τα ιστορικά ποδήλατα, τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις. Από 24 έως 29 Οκτωβρίου 2022, η έκθεση ποδηλάτου θα είναι εκεί για να θυμίσει σε όλους, ορισμένες από τις ένδοξες στιγμές της ποδηλασίας του παρελθόντος στη Ρόδο.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ
Όλα τα αγωνιστικά ποδήλατα που κατασκευάστηκαν πριν από το 1988 μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Συγκεκριμένα μπορούν να πάρουν μέρος, τόσο τα πρωτότυπα όσο και τα ανακατασκευασμένα ποδήλατα. Ξεχωριστή βράβευση θα γίνει για τα αγωνιστικά ποδήλατα ανάλογα την ημερομηνία κατασκευής τους. Στην 1η κατηγορία βραβεύεται το καλύτερο ποδήλατο ανάλογα την κατάσταση στην οποία παρουσιάζεται με βάση την μάρκα, τη γνησιότητα των ανταλλακτικών, τη σπανιότητα και την χρονολογία κατασκευής του που θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο πριν το 1950
Στην 2η κατηγορία βραβεύεται το καλύτερο ποδήλατο ανάλογα την κατάσταση στην οποία παρουσιάζεται με βάση την μάρκα, τη γνησιότητα των ανταλλακτικών, τη σπανιότητα και την χρονολογία κατασκευής του που θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από το 1951 μέχρι το 1988
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΛΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ
Στην 3η κατηγορία βραβεύεται το καλύτερο ποδήλατο όχι αγωνιστικό ανάλογα την κατάσταση στην οποία παρουσιάζεται με βάση όλα τα παραπάνω στοιχεία και είναι κατασκευασμένο πριν από το 1988.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου