Αθλητικά

Και εγένετο το “Jump Shoot” από τις ομάδες του εργασιακού!

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία πήραν οι ομάδες που συμμετέχουν (με 305 αθλητές) στο εργασιακό τουρνουά μπάσκετ (θα συνεχιστεί και θα αποτελεί πλέον θεσμό στο Κολλέγιο Ρόδου), αφού ίδρυσαν σύλλογο και συγκεκριμένα το Jump Shoot. Η επίσημη ανακοίνωση του Κολλεγίου Ρόδου και της Αθλητικής Ακαδημίας, που διοργάνωσαν φέτος ένα εξαιρετικό εργασιακό τουρνουά μπάσκετ ”Κατόπιν συνάντησης των 16 αρχηγών των ομάδων που συμμετείχαν στο 1ο Ανοικτό-Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ 2021-2022 αποφασίστηκαν τα εξής:
1)Ιδρύουμε σύλλογο με την ονομασία «Αθλητική Ένωση Ομάδων Εργασιακού Πρωταθλήματος» και το διακριτικό τίτλο «Jump Shoot Ρόδου».Ιδρυτικά μέλη του συλλόγου είναι οι 16 αρχηγοί των ομάδων του χειμερινού τουρνουά που πέρασε και κάποιοι απλοί αθλητές ομάδων,για να συμπληρωθούν οι 21 απαραίτητες υπογραφές. Ως απλά μέλη της Ένωσης εγγράφονται οι 305 αθλητές που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα 2021-2022 που διεξήχθη στο Κολλέγιο και η δράση του συλλόγου ορίζεται ως αθλητική-κοινωνική-πολιτιστική.
2)Τα 5 μέλη του ΔΣ αποτελούν:
Πρόεδρος:Ξυπολιάς Ιωάννης
Αντιπρόεδρος:Γιορδαμνής Σάββας
Ταμίας:Μουρουζίδης Ιωάννης
Γραμματέας:Κασέκας Φώτιος
Έφορος:Φώσκολος Νικόλαος
3)Προκηρύσσεται το 1ο Θερινό Ανοικτό-Εργασιακό Κυπέλλο με γήπεδο αγώνων το Κολλέγιο και χρονική διάρκεια από Τρίτη 14/6 έως Σάββατο 23/7. Οι ημέρες των αγώνων θα είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή/εβδομάδα μετά τις 19:00 οι αγώνες (2 αγώνες ανά ημέρα, μετά τις 19:00)
4)Ανακοινώνουμε από τώρα τη διεξαγωγή του 2ου Ανοικτού- Εργασιακού Πρωταθλήματος μπάσκετ 2022-2023 με γήπεδο αγώνων το Κολλέγιο και ημερομηνία έναρξης το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022.Η συγκεκριμένη προκήρυξη του τουρνουά θα δημοσιοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 μετά το πέρας του 1ου Θερινού Ανοικτού-Εργασιακού Κυπέλλου.
Η προκήρυξη του 1ου Θερινού Ανοικτού-Εργασιακού Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης.
1.Η δήλωση συμμετοχής των ομάδων θα γίνεται έως την Τρίτη 31 Μαίου 2022 και ώρα 23:59 ηλεκτρονικά στο email:stavrianakisgeo@gmail.com ή κατευθείαν στην ομαδική των εκπροσώπων των ομάδων μέσω Viber.Η λίστα ονομάτων (έως 25 αθλητές,μαζί με φωτοτυπίες ταυτοτήτων όλων των μελών του ρόστερ)θα πρέπει να παραδοθεί ηλεκτρονικά στο παραπάνω email μέχρι την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 και ώρα 23:59.
2.Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές(έτος γέννησης μέχρι 1992)και 2 αθλητές,γεννηθέντες το 1993 ή το 1994).
3.Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής κάθε ομάδα θα πρέπει να δώσει το ποσό των 120 ευρώ ως εγγύηση συμμετοχής, ποσό το οποίο θα αφαιρεθεί από τους δύο τελευταίους αγώνες της κάθε ομάδας.
4.Με δεδομένο ότι οι ομάδες θα είναι μέχρι 11,θα διεξαχθεί ένα τουρνουά στη μορφή «Όλοι με όλους»σε ένα γύρο.Αν,όμως,οι ομάδες είναι 12 και πάνω,τότε θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 6 ή παραπάνω ομάδων κατόπιν κλήρωσης.Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα athlitikiakadimia.gr και θα κοινοποιείται στον Τύπο και την ομαδική των εκπροσώπων μέσω Viber.
5.Οι αγώνες θα γίνονται στο γήπεδο του Κολλεγίου Ρόδου,το οποίο με απόφαση του Δήμου Ρόδου και του Δημάρχου Ρόδου με την υπ αριθμόν ΑΔΑ:6Λ15Ω1Ρ-Ι5I και αριθμό πρωτοκόλλου 2/11426 πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και είναι κατάλληλο για τη διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων.
6.Οι αγώνες θα γίνονται σε καθημερινή βάση μετά τις 19:00(2 αγώνες την ημέρα)από Δευτέρα έως Παρασκευή και μόνο στην περίπτωση που οι ομάδες είναι 12 ή παραπάνω θα διεξάγονται αγώνες και τα Σάββατα.Η ημερομηνία έναρξης του τουρνουά είναι η Τρίτη 14/6 και η ημερομηνία λήξης το Σάββατο 23/7.Κάθε ομάδα θα αγωνίζεται 2 φορές την εβδομάδα.
7.Αλλαγή ημέρας ή/και ώρας του αγώνα μπορεί να γίνει μετά από αίτημα της ομάδας στην ομαδική των εκπροσώπων του τουρνουά,τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή, και μετά από την σύμφωνη γνώμη της αντίπαλης ομάδας.
8.Σε περίπτωση ενός ενιαίου ομίλου,οι 8 πρώτοι θα διασταυρωθούν στα play offs ως εξής:

α)1-8
β)2-7
γ)3-6
δ)4-5

Οι νικητές των παραπάνω αγώνων θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή σε final four που θα διεξαχθεί στο κλειστό του Κολλεγίου ως εξής:
α)Νικητής α-Νικητής δ
β)Νικητής β-Νικητής γ
γ)Μικρός τελικός
δ)Μεγάλος τελικός
Αντίθετα,σε περίπτωση δύο ομίλων οι 4 πρώτοι από κάθε όμιλο θα συνεχίσουν στα play offs ως εξής:
α)Πρώτος Α ομίλου-Τέταρτος Β ομίλου
β)Δεύτερος Α ομίλου-Τρίτος Β ομίλου
γ)Τρίτος Α ομίλου-Δεύτερος Β ομίλου
δ)Τέταρτος Α ομίλου-Πρώτος Β ομίλου
Στη συνέχεια,θα έχουμε τις εξής διασταυρώσεις σε final four στο γήπεδο του Κολλεγίου:
α)Νικητής α-Νικητής γ
β)Νικητής β-Νικητής δ
γ)Μικρός τελικός
δ)Μεγάλος τελικός

9.Η συμμετοχή του κάθε αθλητή στον αγώνα θα γίνεται με δελτίο αθλητή και υποχρεωτικά με κάρτα υγείας αθλητή,σφραγισμένη αποκλειστικά από γιατρό καρδιολόγο,η οποία θα φέρει σφραγίδα και πάνω στη φωτογραφία και θα είναι συμπληρωμένα υποχρεωτικά όλα τα πεδία.Χωρίς την κάρτα υγείας δε θα επιτραπεί η συμμετοχή στον εκάστοτε αθλητή.
10.Δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν οι αθλητές που την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ήταν ενεργοί στα επίσημα τοπικά πρωταθλήματα.
11.Οι κανονισμοί των αγώνων είναι οι ίδιοι που ισχύουν και στα επίσημα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ.
12.Σε κάθε αγώνα θα υπάρχουν 2 επίσημοι διαιτητές, 3 άτομα στη γραμματεία και υποχρεωτικά γιατρός αγώνα.
13.Πριν την έναρξη του αγώνα θα δίνονται στις ομάδες μπάλες για ζέσταμα (Molten:Μέγεθος 7).
14.Οι ομάδες υποχρεούνται να έχουν αριθμημένες εμφανίσεις και αθλητικά παπούτσια μόνο για τον αγωνιστικό χώρο.
15.Τυχόν ένσταση για αντικανονική συμμετοχή αθλητών θα δέχεται η γραμματεία μόνο στο τέλος του αγώνα η οποία θα αναγράφεται στο φύλλο αγώνα και θα εξετάζεται εντός τριών ημερών από την επιτροπή.
16.Οι διαιτητές θα έχουν το δικαίωμα να κρατήσουν δελτίο αθλητή για αντικανονική συμμετοχή ή ακραία συμπεριφορά. Η ποινή που θα επιβληθεί στον συγκεκριμένο αθλητή θα αποφασίζεται και θα ανακοινώνεται από την επιτροπή του πρωταθλήματος εντός τριών ημερών. Την επιτροπή του πρωταθλήματος απαρτίζουν ο υπεύθυνος διοργανωτής του τουρνουά στο Κολλέγιο Ρόδου-εκπρόσωπος του ΔΣ του συνδιοργανωτή συλλόγου «Jump Shoot Ρόδου»,ο πρόεδρος των διαιτητών-η πρόεδρος των κριτών.Σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι γενικοί κανόνες διεξαγωγής αγώνων και οι αντίστοιχες επιβαλλόμενες ποινές.
17.Οποιαδήποτε εσκεμμένη φθορά ή καταστροφή στο χώρο του γηπέδου και των αποδυτηρίων επιβαρύνουν τον αθλητή ή τον αρχηγό της κάθε ομάδας.
18.Αναβολή αγώνα-επικαλούμενη κρούσμα κορωνοιού στην ομάδα-θα γίνεται μόνο με την προσκόμιση της ιατρικής βεβαίωσης του δημόσιου ή ιδιωτικού νοσοκομείου για τη θετικότητα του δείγματος!Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας θα αναβάλλεται μόνο σε περίπτωση ύπαρξης 3 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ίδια ομάδα.
19.Διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος είναι το Κολλέγιο Ρόδου και η Αθλητική Ένωση Ομάδων Εργασιακού πρωταθλήματος με το διακριτικό τίτλο «Jump Shoot Ρόδου».
20.Ως ημερομηνία κλήρωσης ορίζεται η Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου