ΕΙΔΗΣΕΙΣ

110 εκατομμύρια SMS μέσω του 13033 κατά τη διάρκεια του lockdown

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΕΛΕΓΧΟΣ

Πε­ρισ­σό­τε­ρα από 100 εκατ. γρα­πτά μη­νύ­μα­τα για κατ’ εξαί­ρε­ση με­τα­κί­νη­ση διεκ­πε­ραιώ­θη­καν μέσω του τη­λε­φω­νι­κού αριθ­μού 13033, υπη­ρε­σία που σχε­δί­α­σε η Γε­νι­κή Γραμ­μα­τεία Τη­λε­πι­κοι­νω­νιών και Τα­χυ­δρο­μεί­ων (ΓΓΤΤ) του υπουρ­γεί­ου Ψη­φια­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης σε συ­νερ­γα­σία με τους τη­λε­πι­κοι­νω­νια­κούς πα­ρό­χους.

Όπως ανα­φέ­ρει το υπουρ­γείο, το 13033 λει­τούρ­γη­σε από τις 6 το πρωί της 23ης Μαρ­τί­ου ως και τις 6 το πρωί της 4ης Μαΐου και γρή­γο­ρα εξε­λί­χθη­κε στη βα­σι­κή υπη­ρε­σία δή­λω­σης των κατ’ εξαί­ρε­ση με­τα­κι­νή­σε­ων.

Σύμ­φω­να με στοι­χεία που πε­ρι­ήλ­θαν σε γνώση της ΓΓΤΤ, στις 42 ημέ­ρες λει­τουρ­γί­ας του 13033 διεκ­πε­ραιώ­θη­καν 110 εκατ. γρα­πτά μη­νύ­μα­τα. Το μέσο ημε­ρή­σιο πο­σο­στό επι­τυ­χί­ας, δη­λα­δή το πο­σο­στό των μη­νυ­μά­των που είχαν τη σωστή δομή για τη δή­λω­ση της κατ’ εξαί­ρε­ση με­τα­κί­νη­σης, δια­μορ­φώ­θη­κε σε 94,2%, ενώ υπήρ­ξαν πολ­λές ημέ­ρες όπου το πο­σο­στό ξε­πέ­ρα­σε το 99%.

Κατά μέσο όρο το 13033 εξυ­πη­ρε­τού­σε 1.818 μη­νύ­μα­τα το λεπτό, ενώ στην ώρα με τη με­γα­λύ­τε­ρη κί­νη­ση διεκ­πε­ραιώ­θη­καν 7.500 μη­νύ­μα­τα για την κατ’ εξαί­ρε­ση με­τα­κί­νη­σης ανά λεπτό.

Η υπη­ρε­σία που σχε­διά­στη­κε και τέ­θη­κε σε λει­τουρ­γία σε λι­γό­τε­ρο από 48 ώρες, συ­νε­χί­ζει το υπουρ­γείο, απέ­σπα­σε θε­τι­κά σχό­λια, με τον ΟΟΣΑ να τη χα­ρα­κτη­ρί­ζει ως βέλ­τι­στη πρα­κτι­κή για τη δια­χεί­ρι­ση των κατ’ εξαί­ρε­ση με­τα­κι­νή­σε­ων.

Επι­πλέ­ον, όπως ανα­φέ­ρε­ται:

Η στενή συ­νερ­γα­σία του υπουρ­γεί­ου Ψη­φια­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης με τους τη­λε­πι­κοι­νω­νια­κούς πα­ρό­χους εξα­σφά­λι­σε την απρό­σκο­πτη λει­τουρ­γία των τη­λε­πι­κοι­νω­νια­κών υπο­δο­μών. Όπως δια­πι­στώ­νε­ται και από με­τρή­σεις ανε­ξάρ­τη­των διε­θνών φο­ρέ­ων, τόσο τα στα­θε­ρά όσο και τα κι­νη­τά δί­κτυα τη­λε­πι­κοι­νω­νιών δια­χει­ρί­στη­καν με ικα­νο­ποι­η­τι­κό τρόπο τον επι­πλέ­ον φόρτο που προ­κά­λε­σαν τα έκτα­κτα μέτρα για τον πε­ριο­ρι­σμό του κο­ρω­νοϊ­ού.

Είναι, μά­λι­στα, χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό ότι στο διά­στη­μα ισχύ­ος των έκτα­κτων μέ­τρων δεν υπήρ­ξε καμία ανά­γκη να ενερ­γο­ποι­η­θούν εναλ­λα­κτι­κά σε­νά­ρια δια­χεί­ρι­σης της δι­κτυα­κής κί­νη­σης (traffic management).

Ιδιαί­τε­ρα ση­μα­ντι­κό είναι το γε­γο­νός ότι στη συ­γκε­κρι­μέ­νη πε­ρί­ο­δο δεν υπήρ­ξε ση­μα­ντι­κό πε­ρι­στα­τι­κό κυ­βερ­νο­α­σφά­λειας. Εκτός από τις συ­στά­σεις που είχε εκ­δώ­σει η ΓΓΤΤ για την υπεύ­θυ­νη χρήση των δι­κτύ­ων και την ασφα­λή χρήση των εφαρ­μο­γών τη­λερ­γα­σί­ας, υπήρ­ξε διαρ­κής επι­κοι­νω­νία της Γε­νι­κής Διεύ­θυν­σης Κυ­βερ­νο­α­σφά­λειας της ΓΓΤΤ με όλα τα εμπλε­κό­με­να μέρη, συ­μπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου του Ευ­ρω­παϊ­κού Ορ­γα­νι­σμού για την Ασφά­λεια Δι­κτύ­ων και Πλη­ρο­φο­ριών (ENISA), για την ανταλ­λα­γή πλη­ρο­φο­ριών.

Online

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.