Τοπικές Ειδήσεις

Η εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ προσωρινός μειοδότης του έργου κατασκευής της νέας γέφυρας στον ποταμό Μάκκαρη

Mε απόφαση, που εξέδωσε χθες η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εγκρίθηκε το πρώτο πρακτικό της επιτροπής του ηλεκτρονικού διαγωνισμού, για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου, του έργου: «Κατασκευή νέας γέφυρας της Εθνικής Οδού (Ε.Ο.) Ρόδου – Λίνδου στον ποταμό Μάκκαρη».
Προσωρινός μειοδότης αναδείχτηκε ο οικονομικός φορέας «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ με δ.τ. ΙΝΤΡΑΚΑΤ», με μέση έκπτωση 3,49% επί των τιμών του τιμολογίου μελέτης και συνολικό ποσό προσφοράς 5.284.430,09€ χωρίς ΦΠΑ ή 6.552.693,31€ με ΦΠΑ 24%.
Θυμίζουμε ότι δύο εταιρείες, από τις τρεις που αρχικώς εξεδήλωσαν ενδιαφέρον, συμμετείχαν στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό μέσω του συστήματος ΕΣΗΔΗΣ για το έργο κατασκευής της νέας γέφυρας.
Ενδιαφερόμενοι για το έργο οικονομικοί φορείς ήταν οι ακόλουθες εταιρείες:
1. ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
2. ΠΡΩΤΕΥΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΤΕΕ
3. ΗΛΙΟΧΩΡΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Στην διαδικασία δεν συμμετείχε η δεύτερη εταιρεία.
Σημειώνεται ότι οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθαίρεσαν την κατεστραμμένη γέφυρα σε 87 ημέρες ενώ ταυτόχρονα προετοίμασαν τον διαγωνισμό.
Στόχος είναι η ολοκλήρωση της νέας γέφυρας πριν από την σεζόν του 2021.
Η γέφυρα κατέρρευσε στις 26 Νοεμβρίου 2019 από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου