Ειδήσεις

Με γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια το τέλος επιτηδεύματος– Ποιοι εξαιρούνται

“Ανάσα”, έστω για λίγους για το οικονομικό έτος 2014, δίνει το υπουργείο Οικονομικών, σε κατηγορίες επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, καθώς με πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια θα προσδιοριστεί το τέλος επιτηδεύματος.
Ειδικότερα, όπως αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις καταβολής του τέλους επιτηδεύματος, εκτός κι αν πρόκειται για τουριστικούς τόπους, οι εμπορικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν την δραστηριότητά τους σε χωριά με πληθυσμό έως πεντακόσιους κατοίκους και σε νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους.

Η πληθυσμιακή εξαίρεση εφαρμόζεται σε όλα τα (μη χαρακτηρισμένα ως “τουριστικά”) χωριά με πληθυσμό έως πεντακόσιους κατοίκους, ακόμη και σε αυτά που βρίσκονται σε νησιά με πληθυσμό πάνω από 3.100 κατοίκους. Στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε νησιά με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους, εξαιρούνται όλες από το τέλος επιτηδεύματος, χωρίς να εξετάζεται ο πληθυσμός των επιμέρους χωριών.

Για την απαλλαγή των φυσικών προσώπων, λαμβάνονται υπόψη τα χωριά και νησιά όπως προβλέπονταν πριν την εφαρμογή του σχεδίου “Καποδίστριας”. Για την εξεύρεση του πραγματικού πληθυσμού τους λαμβάνεται υπόψη η γενική απογραφή πληθυσμού της 18ης Μαρτίου 2001. Για την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος οικονομικού έτους 2014 και στο εξής, θα λαμβάνεται υπόψη η Απογραφή Μόνιμου Πληθυσμού της Χώρας της 9ης Μαΐου 2011.

Πηγή:www.reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου