Τοπικές Ειδήσεις

Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: Ανακοίνωση για το νέο lockdown στους δήμους Ρόδου και Καλύμνου

Την αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας αποδεικνύει η χθεσινή ανακοίνωση με την οποία οι Δήμοι Ρόδου και Καλύμνου, έχουν ενταχθεί στο «βαθύ κόκκινο» του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Η σιωπή της Περιφέρειας που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση της απόφασης, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά εγείρει ερωτηματικά.

Μη νομίζει κανείς πως η περιφερειακή αρχή «πιάστηκε στον ύπνο».Δεν αιφνιδιάστηκε γιατί γνώριζε.Γιατί δεν ζήτησε τα στοιχεία, που αφορούν τον αριθμό των κρουσμάτων τα οποία οδήγησαν στο να ενταχθεί ο Δήμος Ρόδου στο βαθύ κόκκινο του Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας; Είναι τόσα πολλά που να δικαιολογούν το νέο σκληρό lockdown εν μέσω lockdown στη Ρόδο;

Τελικά πληρώνουμε την χαλάρωση ή την «τοπική απαίτηση» να μην γίνει το νοσοκομείο Ρόδου ποτέ αναφοράς; Γιατί αυτή είναι η αιτία που το ΓΝΡ δεν ενισχύεται με γιατρούς και νοσηλευτές.

Η σιωπή και η ατολμία της Περιφέρειας, δεν αποτελεί απάντηση στους επιχειρηματίες, που διαλύονται όντας χωρίς στήριξη, στους ξενοδόχους που δεν ξέρουν τι να κάνουν και στους εργαζόμενους στον τουρισμό, που και χωρίς εισοδήματα είναι και δεν γνωρίζουν αν και πότε θα ξεκινήσουν να εργάζονται.

Είναι ανευθυνότητα και αναλγησία απέναντι στα δύο νησιά και τους κατοίκους τους που θα δοκιμαστούν σκληρά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου