Σε διορθωτικές κινήσεις με ανακατανομή αρμοδιοτήτων, που έχει εκχωρήσει σε αντιδημάρχους και εντεταλμένους συμβούλους, προχωρεί άμεσα ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, με μοναδικό σκοπό τον καλύτερο συντονισμό της δημοτικής αρχής.
Ο δήμαρχος Ρόδου, δεν ζήτησε τις παραιτήσεις των συνεργατών του προκειμένου να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό της παράταξης καθώς σκοπός του είναι να μην διαταράξει τις ισορροπίες στις βασικές θέσεις των αντιδημάρχων, ούτε όμως και να ‘εξοβελίσει’ βασικούς συνεργάτες του, αλλά να ανακατέψει την τράπουλα κατανέμοντας εκ νέου ρόλους και καθήκοντα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής» ο δήμαρχος Ρόδου, πρόκειται να «σπάσει» στα τέσσερα την αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας, Αγροτικής Οδοποιίας και Καθημερινότητας Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών, που έχει ανατεθεί αποκλειστικά στον κ. Αγαπητό Πάλλα.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να αναθέσει σε 4 αντιδημάρχους το έργο της αντιμετώπισης προβλημάτων της καθημερινότητας και της εποπτείας των τεχνικών έργων σε 4 ενότητες στον ενιαίο Δήμο για τον καλύτερο συντονισμό.
Διαπιστώθηκε συγκεκριμένα ότι ο κ. Πάλλας επιφορτίστηκε με ένα μεγάλο έργο που αντικειμενικά ήταν αδύνατο να εποπτεύει ένα άτομο.
Διαψεύδονται εξάλλου και μάλιστα κατηγορηματικά φήμες που θέλουν τον δήμαρχο να προχωρεί σε αντικατάσταση του κ. Γ. Κακούλη από την προεδρία της ΔΕΡΜ ΑΕ και σε ανάθεση νέων καθηκόντων αλλά κι άλλες που τον φέρουν να προσανατολίζεται στην ανάθεση ενισχυμένων καθηκόντων στον κ. Γιάννη Κούρτη.
Ο κ. Σάββας Διακοσταματίου θα διατηρήσει την αντιδημαρχία των Οικονομικών καθώς θεωρείται από τους πλέον επιτυχημένους στον τομέα που έχει αναλάβει παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Οικονομικών.
Ο κ. Μιχαήλ Παλαιολόγου θα διατηρήσει την θέση του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Τροχαίου Υλικού και Μηχανημάτων, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναλάβει και τα θέματα καθημερινότητας στην Λίνδο και στη Νότια Ρόδο.
Ο κ. Γεώργιος Πόκκιας, πέραν της αντιδημαρχίας Ανάπτυξης, Πρωτογενούς Τομέα και Επιχειρηματικότητας – Υποστήριξης Επενδύσεων και Απασχόλησης πρόκειται να αναλάβει και τα θέματα επικοινωνίας του Δήμου Ρόδου και πιθανότατα την καθημερινότητα στην ανατολική πλευρά του νησιού.
Ο κ. Ελευθέριος Χατζηιωάννου, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων με την Φλώρα Κρεμαστινού-Ροδίτη αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου και εμφάνισης της πόλης θεωρούνται ως οι επικρατέστεροι για την ανάληψη των καθηκόντων ελέγχου της καθημερινότητας στην πόλη της Ρόδου.
Η κ. Άννα Ζωάννου, δεν πρόκειται να αναλάβει πρόσθετα καθήκοντα πέραν εκείνων της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας δύο φύλων, Τρίτης Ηλικίας, ΑμεΑ και Εθελοντισμού και το ίδιο ισχύει και για τις κ.κ. Βασιλική Ξεπαπαδάκη-Παπαδημητρίου αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Διοίκησης και Ληξιαρχείου και Μαρία Χατζηλαζάρου αντιδήμαρχο Τουρισμού Διεθνούς προβολής και Αποδήμων Ροδίων.
Ο κ. Αγαπητός Πάλλας, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Αγροτικής Οδοποιίας και Καθημερινότητας Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών, θα περιορίσει την τελευταία του δραστηριότητα στην δυτική πλευρά του νησιού.
Στον κ. Ιωάννη Κορωναίο αντιδήμαρχο Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Διαφάνειας δεν πρόκειται να ανατεθούν πρόσθετα καθήκοντα λόγω της φύσεως της αντιδημαρχίας.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Καμία απολύτως αλλαγή δεν θα επέλθει στην κατανομή αρμοδιοτήτων στους αντιπεριφερειάρχες και τους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους φέτος.
Ο κ. Χατζημάρκος θεωρεί ότι το σημερινό σχήμα διακυβέρνησης απαντά στις πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες του Νοτίου Αιγαίου.
Το σχήμα της περιφερειακής αρχής αποτελεί καινοτομία στο χώρο της αυτοδιοίκησης, καθώς έχει την δομή υπουργικού σχήματος, με τους αντιπεριφερειάρχες επικεφαλής βασικών τομέων που έχουν επιλεγεί και τους αντίστοιχους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους, με τις ίδιες αρμοδιότητες όσον αφορά Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, να αναλαμβάνουν τους επιμέρους τομείς.
Χαρακτηριστικά της δομής διακυβέρνησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι:
-Η συνέργεια του Πολιτισμού και του Αθλητισμού με τον Τουρισμό
-Η εξωστρέφεια στον Πρωτογενή Τομέα με την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, μέσω της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019
-Η άμβλυνση των δυσκολιών της νησιωτικότητας, μέσω της Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης των νησιωτών.
-Η αναβάθμιση της Ακτοπλοΐας σε θεματική ενότητα και στοιχείο της καθημερινής διακυβέρνησης
-Η Κοινωνική Συνοχή, το Περιβάλλον, η Παιδεία και η Επιχειρηματικότητα, συμπληρώνουν τα μέτωπα και ταυτοχρόνων πεδία δραστηριοποίησης και ανάπτυξης πρωτοβουλιών.
Επιπλέον, αξιοποιείται στο έπακρο το πολιτικό δυναμικό της Περιφερειακής Αρχής, το έργο του οποίου μέχρι σήμερα, κρίνεται απολύτως επιτυχημένο στο σύνολό του.

Σχολιασμός άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ