Απόψεις

Οι προοδευτικοί πολίτες συμμετέχουν και αποφασίζουν στις κάλπες του ΠΑ.ΣΟ.Κινήματος Αλλαγής

Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, το 1974, επί τριάντα (30) χρόνια, οι πρόεδροι των κομμάτων εκλέγοντο από τα συνέδρια τους.

Το 2004, για πρώτη φορά στην χώρα μας και μετά από εισήγηση του Γιώργου Παπανδρέου στο έκτακτο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ, αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί διάταξη στο καταστατικό του που προβλέπει, ο πρόεδρος του Κινήματος να εκλέγεται με ψηφοφορία μελών και φίλων σε όλη την Ελλάδα.

Δηλαδή, οι προοδευτικοί πολίτες – με άμεση εκλογή και όχι δι’ αντιπροσώπων – να αποφασίζουν, ποιόν θέλουν να ηγηθεί, αποδεικνύοντας στην πράξη, ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι η γνήσια Δημοκρατική Παράταξη της χώρας μας.

Από τότε, έχουν πραγματοποιηθεί πέντε (5) φορές εκλογές για ανάδειξη προέδρου του Κινήματος :

– το 2004 και το 2007, με τρεις υποψήφιους (εκλέχθηκε ο Γ. Παπανδρέου),

– το 2012, κατά τις οποίες εκλέχθηκε ο Βαγγέλης Βενιζέλος,

– το 2015, με τρεις υποψήφιους και το 2017, με ενιά υποψήφιους (εκλέχθηκε πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά).

– Τώρα, στις 5 Δεκάμβρη, τα μέλη και οι φίλοι ψηφίζουν για έκτη (6η) φορά!

Θα εκλέξουν το νέο πρόεδρο του Κινήματος, μεταξύ έξι άξιων υποψηφίων.

 

Οι δημοκρατικοί πολίτες, που θέλουν να λαμβάνεται υπ’ όψη η γνώμη τους για πολλά ζητήματα, που αφορούν την χώρα, τις λειτουργίες του πολιτεύματος, την ίδια την ζωή τους, ας συνειδητοποιήσουν ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κίνημα Αλλαγής είναι το κόμμα που καθιέρωσε και εφαρμόζει – επί 18 χρόνια – στην κορυφαία εκλογική διαδικασία του – την εκλογή του προέδρου του – την άμεση ψήφο των πολιτών.

Ας «αδράξουν» λοιπόν αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα, που τους δίνει το Κίνημα και ας πάνε όλοι, που αισθάνονται ότι ψηφίζουν σίγουρα ή θα μπορούσαν (προσεχώς) να ψηφίσουν ΠΑ.ΣΟ.Κ, να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία και να ασκήσουν έτσι στην πράξη αυτό το δικαίωμα τους.

 

Είναι αδιαμφισβήτητο αξίωμα, πως ένα κόμμα για να σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και να αναβαθμίζει, σε ποιότητα και σε εύρος, την Δημοκρατία, πρέπει πρώτα το ίδιο να εφαρμόζει, απόλυτα, δημοκρατικές διαδικασίες στην δική του λειτουργία. Αυτό κάνει στις 5 Δεκεμβρίου το Κίνημα.

Πιστεύω, ότι αυτό θα του το αναγνωρίσουν οι έλληνες και οι ελληνίδες. Πιστεύω, ότι θα το εμπιστευθούν και θα το τιμήσουν, με την συμμετοχή και την ψήφο τους.

Ρόδος 3 / 12 / 2021

Κοσμάς Σφυρίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου