Στις 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης της Ρόδου το Run Greece ένας αγώνας δρόμου (5 και 10χλμ.) που απευθύνεται σε αθλητές και μη όλων των ηλικιών. Χθες τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, δηλώνοντας ότι το ενδιαφέρον για το φετινό δεύτερο αγώνα στη Ρόδο είναι αυξημένο. Ο αγώνας της Ρόδου είναι ο έβδομος και τελευταίος από τους αγώνες που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και συνδιοργανώνεται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου (ΔΟΠΑΡ).
«Το Run Greece είναι ένας αγώνας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ με σκοπό να στηρίξει το δρομικό κίνημα και να δώσει στους πολίτες την ευκαιρία να αισθανθούν τη χαρά της συμμετοχής και να αποτελέσει κίνητρο να αποκτήσουν αθλητικές συνήθειες. Αυτός ο αγώνας αναδεικνύει συνήθειες όπως είναι ο εθελοντισμός, η κοινωνική προσφορά, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή και η ευγενής άμιλλα. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η στήριξη των εθελοντών, ενώ οι φορείς καλύπτουν αναγκαίες δαπάνες, ενώ σημαντική είναι και η υποστήριξη των χορηγών μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, κ. Βασίλης Ζήκας.
Ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Μπάρδος εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με χαρά και τιμή στηρίζει μία τέτοια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που ενισχύει τη φήμη της Ρόδου πέρα από τα στενά όρια της χώρας. Πάντα η Περιφέρειά μας θα είναι υποστηρικτής κάθε τέτοιας προσπάθειας». Στο σημείο αυτό ο κ. Ζήκας αναφέρθηκε στην μεγάλη στήριξη που έχει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκάνησου από την ΠΝΑΙ τα τελευταία χρόνια. Σημείωσε μάλιστα ότι τα προγράμματά της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ σχεδιάζονται και ολοκληρώνονται με βάση τη χρηματοδότηση που λαμβάνει από την Περιφέρεια
Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχε και ο ειδικός γραμματέας Κεντρικού Συμβουλίου ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος επιτροπής αγώνων, κ. Θανάσης Ράπτης, ο οποίος δήλωσε: «Πέρυσι είχα πει ότι θα είμαστε εδώ το 2018 και σας λέω ότι θα είμαστε και το 2019. Ο θεσμός διανύει μία επιτυχημένη πενταετή πορεία με μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση. Είναι ένας θεσμός με απλή φιλοσοφία αλλά πολύ δυνατή. Κατάφερε να μεταδώσει το μικρόβιο του αθλητισμού σε πολύ κόσμο. Δίνει την ευκαιρία στον πολίτη να αλλάξει τρόπο ζωής, να γυμναστεί, να ξεφύγει από την καθημερινότητα. Φέτος θα πάμε ακόμη καλύτερα από πέρυσι και θα περάσουμε πιθανότατα τις 2.100 συμμετοχές που προβλέψαμε αρχικά.
Θα ήθελα να συγχαρώ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου για την προσπάθειά της και την αναβάθμιση του αγώνα».
Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, κ. Στέφανος Κυριαζής τόνισε ότι ο φετινός αγώνας θα είναι ο καλύτερος από τους έξι που έχουν προηγηθεί σε άλλες ελληνικές πόλεις. Σημείωσε ότι πολλά σημαντικά πράγματα μπορούν να επιτευχθούν προς όφελος του νησιού εάν όλοι οι φορείς ενώσουν τις δυνάμεις τους (όπως και στην προκειμένη περίπτωση).

Τέλος ο κ. Μιχάλης Παυλούς, μέλος του κεντρικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και γενικός συντονιστής Run Greece Ρόδου δήλωσε:
«Το Run Greece της Ρόδου με μία διαδρομή δίπλα στην Παλιά Πόλη και την Τάφρο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους, τους αθλητές και όσους θέλουν απλά να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής. Εύχομαι στην πρόσκληση να ανταποκριθούν όλοι οι Ροδίτες αλλά και οι Δωδεκανήσιοι».
Η κα Μάντα Φατσέα, μέλος της οργανωτικής επιτροπής μίλησε για τη συμμετοχή παιδιών και το ρόλο του αθλητισμού στις νεαρές ηλικίες. Η υπεύθυνη εθελοντών κα Θαρρενή Ζαννετίδη αναφέρθηκε στις εθελοντικές ομάδες που στηρίζουν τον αγώνα, σημειώνοντας ότι είναι πολύτιμη η βοήθειά τους. Τέλος, ο τεχνικός διευθυντής της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Σάββας Διακονικόλας ανέλυσε τις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα. Είπε ότι ήδη παρουσιάζεται αύξηση άνω του 23% στις συμμετοχές σε σύγκριση με τον περσινό αγώνα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το ποσοστό συμμετοχής θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες 10 ημέρες που απομένουν μέχρι την πραγματοποίηση του αγώνα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ