Εκδήλωση μνήμης και επιμνημόσυνη δέηση για τον αδικοχαμένο εθελοντή, ανθυποσμηναγό Βασίλη Φιλίππου, τελέστηκε σήμερα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαου. Ο εθελοντής πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στις 25 Αυγούστου του 2007, στην προσπάθειά του να σβήσει την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει τότε στο Πάνειο Όρος, ανάμεσα στα Καλύβια Θορικού και την Κερατέα. Τιμές αποδόθηκαν και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πολύτιμη συμβολή της στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Στην ομιλία του κατά την επιμνημόσυνη τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας προς το Πυροσβεστικό Σώμα “τόσο για όλους εκείνους που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, όσο και για κάθε στέλεχος του Πυροσβεστικού Σώματος που δίνει καθημερινά ηρωικό, κυριολεκτικώς, αγώνα τιμώντας με εμβληματικό τρόπο την αποστολή του”.

 Ο κ.Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι “και μόνον ο αγώνας των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος κατά το φετινό καλοκαίρι και η σύγκριση των επιδόσεών τους με τους συναδέλφους τους άλλων χωρών, κυρίως του ευρωπαϊκού Νότου, αρκεί για να καταδείξει ότι πρέπει να έχουν τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη όλων μας”.

“Από τούτο τον ιερό τόπο”, τόνισε, “και στην μνήμη του Εθελοντή Πυροσβέστη Ανθυποσμηναγού Βασιλείου Φιλίππου εκφράζω, εκ μέρους της Πολιτείας, προς το Πυροσβεστικό Σώμα αυτό τον σεβασμό και αυτή την ευγνωμοσύνη, έχοντας την πεποίθηση ότι διερμηνεύω τα συναισθήματα όλων μας”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ