Τοπικές Ειδήσεις

Διάκριση των μαθητών/τριών του 3ου Γυμνασίου Ρόδου στον Διαγωνισμό Μαθηματικών Γρίφων

Στο πλαίσιο του «1ου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ», που πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου 2021, μαθητές/ριες από διάφορα σχολεία της χώρας ήρθαν σε επαφή με τη μαθηματική σκέψη με παιγνιώδη τρόπο, μέσω διαγωνισμού γρίφων. Όσοι/ες μαθητές/ριες κατάφεραν να συγκεντρώσουν βαθμολογία μεγαλύτερη του 80%, είχαν την ευκαιρία να λάβουν αριστείο διάκρισης. Ανάμεσα στους/ις διακριθέντες/είσες ήταν και 21 μαθητές/ριες του 3ου Γυμνασίου Ρόδου «Βενετόκλειο».

Αυτοί/ές είναι οι:

1. Αγγελή Δέσποινα (Α1)

2. Αθανασίου Μαρίνα (Α1)

3. Κώτης Γεώργιος (Α1)

4. Μαυρουδάκης Νικόλαος-Μιχαήλ (Α1)

5. Χατζησταυρίδη Ευαγγελία (Α1)

6. Γενεμετζή Φωτεινή (Α2)

7. Γρηγοριάδης Αντώνιος (Α2)

8. Παπανικολάου Γεώργιος (Α4)

9. Παπαχριστοδούλου Τσαμπίκα (Α4)

10. Χαλκιάδης Μάριος (Α5)

11. Χριστοπούλου Όλγα (Α5)

12. Κουλουμπράκης Αριστείδης-Άγγελος (Β1)

13. Μαλκογιάννη Νεκταρία (Β1)

14. Πετρακίδης Μιχαήλ-Άγγελος (Β1)

15. Λιαγούρη Μαρία-Αγγελική (Β3)

16. Ταφάνι Λούις (Β4)

17. Χαλκίτη Ζηνοβία (Β4)

18. Μανιός Κομνηνός (Γ2)

19. Πεταυράκης Γεώργιος (Γ2)

20. Κεφαλάς Χρήστος (Γ3)

21. Παπαντωνίου Σωτήριος (Γ4)

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών, κ. Κωνσταντίνο Μπουραζάνα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως καθώς και η υφυπουργός κα. Ζ. Μακρή. Διακεκριμένοι επιστήμονες, ο κ. Α. Φωκάς, Καθηγητής του Cambridge και ο κ. Κ. Δασκαλάκης, Καθηγητής του ΜΙΤ, επισήμαναν τη σπουδαιότητα της μάθησης, της δημιουργικότητας, της φαντασίας, της καινοτομίας αλλά και της επιμονής και φιλεργατικότητας ως πολύτιμων αρωγών για την επίτευξη των στόχων τους. https://www.youtube.com/watch?v=4Ei1t4mK0P0

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου