Τοπικές Ειδήσεις

Κήρυξη, της ΤΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, ως γενικώς υποχρεωτική

Σήμερα, Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, υστέρα από αίτημα μας, συνεδρίασε η Ολομέλεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) και ενέκρινε την επέκταση και κήρυξη, της Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΤΚΣΣΕ) Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, ως γενικώς υποχρεωτική.

Να θυμίσουμε ότι η σύμβαση Ξεν/λων Ρόδου, υπεγράφη 5 Αυγούστου του 2022 από εμάς και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και έχει διάρκεια ισχύος εως το 2025. Η εν λογο συμβαση εξασφαλίζει τις αποδοχές και τους όρους εργασίας όσων απασχολούνται στα ξενοδοχεία της Ρόδος με τις υψηλότερες αποδοχές σε όλη την Ελλάδα.

Πλέον, όλοι οι εργοδότες ανεξάρτητα με το αν είναι μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου οφείλουν να αμείβουν τους υπάλληλους τους σύμφωνα με τα όσα ορίζει η υποχρεωτική σύμβαση Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, γι’ αυτό καλούμε όλους τους συνάδελφους να είναι κοντά στο Σωματείο και να ενημερώνονται για τα δικαιώματα τους και τα προβλεπόμενα της σύμβασης.

Τέλος, το Σωματείο μας από μεριάς του δηλώνει ότι τις επόμενες μέρες θα αιτηθεί τόσο από την Τοπική Επιθεώρηση Εργασίας όσο και από τα κεντρικά του ΣΕΠΕ, την εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε να ελεγχθεί στενά η τήρηση της σύμβασης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου