Τοπικές Ειδήσεις

Η Δ.Ε.Ε.Π. Δωδ/σου και η ΔΗΜΤΟ Ρόδου της ΝΔ έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη τους πίτα με επίσημο προσκεκλημένο τον Νίκο Δένδια

Την πρωτοχρονιάτικη της πίτα έκοψαν το βράδυ του Σαββάτου στο Ρόδος Παλάς η ΔΕΕΕΠ Δωδεκανήσου και η ΔΗΜΤΟ Ρόδου της Νέας Δημοκρατίας με επίσημο προσκεκλημένο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.

Εκτός της προέδρου της ΔΕΕΠ, Έφης Χαραλαμποπούλου και του προέδρου της ΔΗΜΤΟ, Αντώνη Αρφαρά, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Παππάς, οι βουλευτές Μάνος Κόνσολας, Μίκα Ιατρίδη, Βασίλης Υψηλάντης, οι πολιτευτές Αντώνης Γαννικουρής, Λίτσα Φτακλάκη και Κατερίνα Εμμανουήλ και η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου, Βιβή Παπαδοπούλου.

Υπήρξαν όμως απουσίες που προκάλεσαν αίσθηση και το κλίμα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί αμήχανο παρά ενωτικό και πανηγυρικό, όπως θα περίμενε κανείς, λόγω της μεγάλης πρωτιάς που σημείωσε η ΝΔ στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023.

Εξαιρετική και μεστή περιεχομένου ήταν η ομιλία του κ. Δένδια ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στη «μάχη» που διεξάγει η ΝΔ κατά της ακρίβειας, λέγοντας αναλυτικότερα ότι: «Η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα και είναι υποχρέωσή μας να μη χάσουμε το στοιχείο του χαρακτήρα μας και της καταστατικής μας ύπαρξης, τη σύνδεση με το λαϊκό στοιχείο.

Είμαστε ένα κόμμα που υπηρετεί την οικονομική ανάπτυξη, την ελεύθερη οικονομία μέσα από το πρίσμα της προστασίας του αδύναμου. Και αυτό είναι όρος της ύπαρξής μας. Αν χάσουμε την ύπαρξή μας με τα στρώματα αυτά που είναι τα πλειοψηφικά στρώματα της κοινωνίας, δεν θα ηττηθούμε απλώς σε κάποιες εκλογές. Θα απωλέσουμε συνολικά το χαρακτήρα της μόνης παράταξης που από το 74 μέχρι σήμερα επιβίωσε μέσα από τις κρίσεις.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε ότι συνυπογράφει τον ταυτοτικό αυτό προσδιορισμό της παράταξης. Μέσα από τις διαρκείς κρίσεις που διαχειρίστηκε πάντοτε πρότασσε την ανάγκη ενίσχυσης των λαϊκών στρωμάτων.

Η κυβέρνηση διεξάγει μία μάχη κατά της ακρίβειας, κυρίως της ακρίβειας των τροφίμων επειδή η ακρίβεια αυτή χτυπάει τη ρίζα της δικής μας εκλογικής βάσης. Θα συνεχίσει η κυβέρνηση μας να κάνει ότι μπορεί για να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο. Οφείλει να συνεχίσει με στοχευμένες παρεμβάσεις για να μπορέσει να προστατευθεί το επίπεδο ζωής της μέσης ελληνικής οικογένειας».

Στη συνέχεια τόνισε ότι ο επιθετικός αναθεωρητισμός της Τουρκίας που αμφισβήτησε πλήρως το νομικό πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας που ορίζει τα δικαιώματα των νησιών μας, αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μας.

«Σύμφωνα με το αφήγημα της Τουρκίας, τα νησιά μας όσο μεγάλα και αν είναι, δεν έχουν δικαίωμα να επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα πάνω από έξι μίλια. Θέλουν καλή ώρα να μας πουν ότι η Ρόδος κάθεται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα και ότι δεν δικαιούται να έχει υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη… Αυτό ήταν το ιδεολόγημα που κληθήκαμε να ανεχθούμε… Και η απάντησή μας ήταν προφανής. Υπογράψαμε μία συμφωνία με την Ιταλία και την Αίγυπτο και αισθάνομαι μεγάλη τιμή που οι συμφωνίες αυτές φέρουν την υπογραφή μου… Υπογράψαμε μία σειρά από άλλες αμυντικές συμφωνίες που θωράκισαν το πλαίσιο στο οποίο κινείται η πατρίδα μας», δήλωσε ο κ. Δένδιας και αναφέρθηκε στην επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκάνησου, λέγοντας:

«Δεν ξεχνάω ότι σε λίγες μέρες γιορτάζουμε την Ένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα. Αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια που μισό αιώνα μετά επεκτείναμε τα χωρικά μας ύδατα στο Ιόνιο βασισμένο στις συμφωνίες που ανέφερα προηγουμένως και μεγάλωσε η επικράτεια και ο εθνικός χώρος της πατρίδας μας».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην “Ατζέντα 2030” των Ενόπλων Δυνάμεων και στη δημιουργία του Ελληνικού Κέντρου Καινοτομίας, το οποίο θα ενώσει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων με τη νέα τεχνολογία, όπως και με το οικοσύστημα των αμυντικών επιχειρήσεων της Ελλάδας.

Αναφέρθηκε επίσης στην κατασκευή 700 κατοικιών στρατιωτικών (ΣΟΑ) στον Έβρο, στα νησιά ανατολικού αιγαίου και Ρόδο και είπε επίσης ότι ένα ποσοστό των κατοικιών αυτών θα διατεθεί σε γιατρούς και εκπαιδευτικούς.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στο διακύβευμα των επικείμενων Ευρωεκλογών λέγοντας πώς: «Υπάρχουν δύο αντιλήψεις… Η μία που υπαγορεύει ότι η Ευρώπη πρέπει να ενοποιηθεί ως χώρος, όχι χάνοντας τις εθνικές μας ταυτότητες και την κουλτούρα προσχωρώντας σε μία ενιαία ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Στον αντίποδα υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες έχουν άλλα προστάγματα και προβάλλουν ως πρότυπο ζωής και ύπαρξης ιδεολογήματα και θρησκευτικά πρότυπα ισλαμοποίησης που δεν έχουν σχέση με τη δική μας στέρεη βάση.

Απέναντί μας υπάρχουν οι ευρωσκεπτικιστές που θέλουν να παραμείνει η Ευρώπη οχυρωμένη στις ιδιαιτερότητές της, να μη τις χρησιμοποιήσει ως εφαλτήριο ενοποίησης αλλά σαν τοίχο απομόνωσης. Απέναντι σε αυτή την αντίληψη η ΝΔ θα αγωνιστεί όσο μπορεί».

Καλωσορίζοντας τον Υπουργό, Νίκο Δένδια στη Ρόδο, η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου, Έφη Χαραλαμποπούλου, εξέφρασε τη μεγάλη της ικανοποίηση της για τη μεγάλη πρωτιά που σημείωσε η Ρόδος στις Εθνικές Εκλογές και τόνισε ότι η πρωτιά αυτή θα πρέπει επαναληφθεί και στις Ευρωεκλογές.

«Αισθάνομαι υπερήφανη να ηγούμαι της κομματικής οργάνωσης της ΝΔ στα Δωδεκάνησα όπου κατέγραψε ιστορική πρωτιά με ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό

στις εθνικές εκλογές. Εργαστήκαμε με τις ΔΗΜΤΟ, την ΟΝΕΔ και τη ΔΑΠ στη Ρόδο και σε όλα τα νησιά… Η αγαστή συνεργασία με βουλευτές και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού υπήρξε πολύτιμη. Η αποτελεσματική συνεργασία πρέπει να συνεχιστεί, προϋπόθεση απαραίτητη για την επιτυχία όλων και της παράταξης και στις ευρωεκλογές», είπε η κα Χαραλαμποπούλου και συμπλήρωσε ότι:

Είμαστε οι θεματοφύλακες της ΝΔ στα Δωδεκάνησα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μεταδίδουμε το κυβερνητικό έργο και να στεκόμαστε δίπλα στον κάθε πολίτη. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Υπάρχουν στιγμές που η παράταξη μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Και σε αυτές τις στιγμές οι δυνάμεις μας πρέπει να πολλαπλασιάζονται. Δεν πρέπει να χάνουμε τη μεγάλη εικόνα.

Υπό το πρίσμα αυτό πρέπει να πούμε ότι στη χαλαρή ψήφο στις εκλογές ώστε να λάβει και πάλι η ΝΔ υψηλό ποσοστό στα Δωδεκάνησα».

«Μαζί με τους ευρωπαίους του λαϊκού κόμματος θα δώσουμε τον αγώνα και θα πάμε καλά. Επιβάλλεται να πάμε καλά. Το επιβάλλει το συμφέρον της Ελλάδας και της Δωδεκανήσου. Όλοι μας, δηλώνουμε παρόντες και βάζουμε υπογραφή αισιοδοξίας και αγωνιστικότητας με παραταξιακό καθήκον και ιδεολογικό πρόσταγμα ψυχής», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ, Αντώνης Αρφαράς.

Ο υφυπουργός Γιάννης Παππάς, ο οποίος αποχώρησε εσπευσμένα από την εκδήλωση για προσωπικούς λόγους, δήλωσε ότι: «Ανήκουμε όλοι στη Μ. οικογένεια της ΝΔ που θεμελίωσε τη δημοκρατία της πατρίδας μας. Η ΝΔ ταυτίζει το έθνος με το λαό την πατρίδα με το λαό την πολιτεία με τους πολίτες την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό… Η ΝΔ κυβερνά την Ελλάδα με την εντολή των Ελλήνων και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν πέρασε ένας χρόνος από τότε που στα Δωδεκάνησα πετύχαμε κάτι σπουδαίο… Η εκλογική μας περιφέρεια για πρώτη φορά στα χρονιά. Συγκέντρωσε τ υψηλότερο ποσοστό στην Ελλάδα στις εθνικές εκλογές Αυτό το πετύχαμε όλοι μαζί και θα το πετύχουμε ξανά. Είσαι σίγουρος ότι και τη μάχη των Ευρωεκλογών του Ιουνίου θα την κερδίσουμε ξανά όλοι μαζί».

Στον χαιρετισμό του ο κ. Μάνος Κόνσολας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε παράδοση της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των μελών της ΝΔ σήμερα. Εκφράζω την ικανοποίησή μου στην Έφη που μας έδωσε την ευκαιρία να είμαστε σήμερα όλοι εδώ και να θυμηθούμε ότι η ΝΔ έχει κοινωνικό πρόσωπο».

Δύναμη προόδου και σταθερότητας χαρακτήρισε τη ΝΔ η κα Μίκα Ιατρίδη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη της Παράταξής μας. Με τους αγώνες μας έχουμε αποδείξει ότι η ΝΔ είναι πάντα μπροστά και πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Το 2023 ήταν ένα νικηφόρο έτος για ΝΔ και αυτό το καταφέραμε αποδεικνύοντας στον ελληνικό λαό ότι η ΝΔ μπορεί να οδηγήσει τη

χώρα στη πρόοδο και σταθερότητα. Συνεχίζουμε τον αγώνα αυτό για μία καλύτερη πατρίδα και σήμερα με μπροστάρη τον πρωθυπουργό μας».

Στη σπουδαιότητα των Ευρωεκλογών αναφέρθηκε και ο κ. Βασίλης Υψηλάντης σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι αλήθεια ότι στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές υφιστάμεθα πόλεμο του πεζοδρομίου. Η παράταξή μας υφίσταται ένα ανελέητο πόλεμο σε όλες τις διαστάσεις. Θα το επιτρέψουμε αυτό; Δεν πρέπει να πάμε στην κάλπη με χαλαρότητα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε όσους θέλουν να δώσουν τον αγώνα της μειοψηφίας με θόρυβο. Αυτούς όλους δεν πρέπει όλοι μας να τους αφήσουμε. Στις 9 Ιουνίου η ΝΔ θα είναι πρώτη στις εκλογές με δύναμη και αισιοδοξία για το αύριο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου