ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του ο Στρ Καρίκης σε εκδήλωση της παράταξής του

news room 1 λεπτό ανάγνωση
1

Με τον πλέον δυ­να­μι­κό τρόπο ξε­κί­νη­σε την κούρ­σα της διεκ­δί­κη­σης του Δήμου Ρόδου, ο Στρά­τος Κα­ρί­κης, επι­κε­φα­λής της δη­μο­τι­κής πα­ρά­τα­ξης Ρο­δί­ων Όραμα. Κατά την ομι­λία του στην ασφυ­κτι­κά γε­μά­τη αί­θου­σα του ξε­νο­δο­χεί­ου Πλάζα το βράδυ της Τε­τάρ­της, με αφορ­μή την κοπή της πίτας της πα­ρά­τα­ξης, ο κ. Κα­ρί­κης ανα­κοί­νω­σε επί­ση­μα την συμ­με­το­χή του στις δη­μο­τι­κές εκλο­γές του 2019 δη­λώ­νο­ντας ότι στό­χος είναι να έλθει πλέον η Ρόδος στη θέση που της αξί­ζει.

Ο κ. Κα­ρί­κης έκανε λόγο για «ένα Δήμο ανοι­χτό στους πο­λί­τες, ανοι­χτό σε ιδέες και πρά­ξεις με κύριο σύν­θη­μα την Ανα­τρο­πή». Κά­λε­σε όλους να είναι δίπλα του σ’ αυτή την προ­σπά­θεια και χωρίς συμ­βι­βα­σμούς να βά­λουν τέλος στην κακή δια­χεί­ρι­ση των ζη­τη­μά­των του νη­σιού.

Στη εκ­δή­λω­ση (κατά γε­νι­κή ομο­λο­γία η πο­λυ­πλη­θέ­στε­ρη συ­γκέ­ντρω­ση που έχει γίνει τα τε­λευ­ταία του­λά­χι­στον χρό­νια στο συ­γκε­κρι­μέ­νο χώρο) συμ­με­τεί­χαν ο πε­ρι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος Κάλ­λι­στος Δια­κο­γε­ωρ­γί­ου, ο επι­κε­φα­λής της δη­μο­τι­κής πα­ρά­τα­ξης ΡΟ­ΠΟ­ΑΝ, κ. Γιώρ­γος Υψη­λά­ντης, ο αντι­πρό­ε­δρος του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου και μέλος της πα­ρά­τα­ξης Ρο­δί­ων Όραμα κ. Στέρ­γος Στά­γκας, εκλεγ­μέ­νοι δη­μο­τι­κοί σύμ­βου­λοι και μέλη της πα­ρά­τα­ξης του Στρά­του Κα­ρί­κη. Υπήρ­ξε δε με­γά­λη συμ­με­το­χή μελών του Δι­κη­γο­ρι­κού Συλ­λό­γου της Ρόδου, εκ­προ­σώ­πων δια­φό­ρων επαγ­γελ­μα­τι­κών κλά­δων και απλών πο­λι­τών.

Ση­μειώ­νε­ται ότι στην εκ­δή­λω­ση δεν προ­σκλή­θη­καν πο­λι­τι­κά πρό­σω­πα. Ο κ. Κα­ρί­κης, υπεν­θύ­μι­σε την άρ­νη­σή του να δε­χθεί χρί­σμα­τα και στις προη­γού­με­νες δη­μο­τι­κές εκλο­γές, το­νί­ζο­ντας ότι κα­νείς δεν μπο­ρεί να στη­ρί­ζει την τύχη του νη­σιού στα πο­λι­τι­κά χρί­σμα­τα. «Δεν θέ­λου­με τα κόμ­μα­τα να δώ­σουν χρί­σμα στην πα­ρά­τα­ξή μας. Εμείς θα ζη­τή­σου­με απ’ όλα τα κόμ­μα­τα να είναι κοντά μας. Δεν θα δε­χθού­με όμως ούτε υπο­δεί­ξεις, ούτε χρί­σμα­τα, ούτε δια­χω­ρι­στι­κές γραμ­μές. Δυ­στυ­χώς σή­με­ρα έχου­με ένα κομ­μα­τι­κό Δήμο και αυτό το πλη­ρώ­νου­με, όπως εί­χα­με άλ­λω­στε προ­βλέ­ψει», είπε με­τα­ξύ άλλων ο κ. Κα­ρί­κης.

Κατά τον χαι­ρε­τι­σμό του ο κ. Υψη­λά­ντης ευ­χή­θη­κε στον κ. Κα­ρί­κη καλή επι­τυ­χία στους στό­χους του, δη­λώ­νο­ντας: “Με το Στρά­το μας συν­δέ­ουν πολλά… πολύ πιο πριν τη συ­νεύ­ρε­σή μας στα έδρα­να του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου. Στο δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο γνώ­ρι­σα τον πο­λι­τι­κό Στρά­το Κα­ρί­κη, ένα άν­θρω­πο μει­λί­χιο και τολ­μη­ρό, εκεί που απαι­τεί­ται. Είναι ένας άν­θρω­πος ο οποί­ος είναι ανοι­χτός και συ­νερ­γά­σι­μος, δέ­χε­ται την αντί­θε­τη άποψη εάν θε­ω­ρεί ότι είναι σωστή. Εύ­χο­μαι να συ­νε­χί­σει έτσι την πο­ρεία του στα δη­μό­σια πράγ­μα­τα. Δεν θα σχο­λιά­σω το Timing της ανα­κοί­νω­σης της εκ νέου υπο­ψη­φιό­τη­τάς του… Ο πο­λι­τι­κός χρό­νος δια­φέ­ρει πολύ από τον πραγ­μα­τι­κό χρόνο. Θα ευ­χη­θώ από καρ­διάς καλή δύ­να­μη και καλή επι­τυ­χία στο στόχο που θέτει. Η ευχή αυτή έχει να κάνει με το καλό του τόπου και του ρο­δια­κού λαού”.

Ο κ. Στά­γκας, δή­λω­σε: «Η κα­τά­στα­ση για τη Ρόδο μας δεν είναι η κα­λύ­τε­ρη δυ­να­τή… Δεν βρί­σκε­ται το νησί μας στη θέση που του αρ­μό­ζει… Χρειά­ζο­νται άν­θρω­ποι από όλους τους χώ­ρους, όλων των ηλι­κιών να πάνε το νησί μπρο­στά. Εύ­χο­μαι στο Στρά­το καλή επι­τυ­χία και κα­τα­θέ­τω ότι οι γνώ­σεις του και ει­δι­κά σε ό,τι έχει να κάνει με τη διοί­κη­ση του Δήμου είναι άρι­στες. Πάνω απ’ όλα είναι ένας άν­θρω­πος με ήθος και εντι­μό­τη­τα, στοι­χεία που έχει ανά­γκη ο τόπος μας».

Τέλος η κ. Μαρία Κα­ρα­γιάν­νη εκλεγ­μέ­νη δη­μο­τι­κή σύμ­βου­λος με την πα­ρά­τα­ξη «Ρο­δί­ων Όραμα», δή­λω­σε: «Μπορώ να πω με σι­γου­ριά ότι ο Στρά­τος δεν με έχει απο­γοη­τεύ­σει σε τί­πο­τε. Είναι ένας άν­θρω­πος δη­μο­κρα­τι­κός, ανοι­χτός στη συ­νερ­γα­σία, στοι­χεία ση­μα­ντι­κά από ηθική και πο­λι­τι­κή σκο­πιά».

Κατά την ομι­λία του ο κ. Κα­ρί­κης πα­ρου­σί­α­σε τις προ­γραμ­μα­τι­κές θέ­σεις του για τη Ρόδο, το όραμά του για το νησί, μέ­νο­ντας πι­στός στο ολο­κλη­ρω­μέ­νο και τεκ­μη­ριω­μέ­νο πρό­γραμ­μα που είχε πα­ρου­σιά­σει και το 2014. Καυ­τη­ρί­α­σε την κακή δια­χεί­ρι­ση των ση­μα­ντι­κών ζη­τη­μά­των από την πα­ρού­σα δη­μο­τι­κή αρχή και τό­νι­σε ότι είναι πλέον και­ρός για μια Ρόδο αντά­ξια των προσ­δο­κιών όλων των πο­λι­τών.

Όπως ανέ­φε­ρε ο κ. Κα­ρί­κης, η δη­μο­τι­κή αρχή μέ­νο­ντας από­μα­κρη και ξε­κομ­μέ­νη από τους πο­λί­τες οδη­γεί το νησί σε ένα κα­τή­φο­ρο χωρίς τέλος. Η πα­ρού­σα πο­λι­τι­κή του δη­μάρ­χου, όπως ανέ­φε­ρε έχει κα­τα­ντή­σει την πόλη εγκα­τα­λε­λειμ­μέ­νη, γυμνή φτωχή, χωρίς προ­ο­πτι­κή χωρίς μέλ­λον.

Το ζη­τού­με­νο σύμ­φω­να με τον κ. Κα­ρί­κη είναι μέχρι τις εκλο­γές του 2019 η Ρόδος να έχει τη μι­κρό­τε­ρη δυ­να­τή φθορά, γι’ αυτό μέσα από τις πα­ρεμ­βά­σεις της με­ρι­μνά πάντα η πα­ρά­τα­ξη Ρο­δί­ων Όραμα. Η δη­μο­τι­κή αρχή επι­μέ­νει ωστό­σο να μην κάνει ει­δι­κές συ­νε­δριά­σεις του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου για τα με­γά­λα και σο­βα­ρά θέ­μα­τα, επι­μέ­νο­ντας σε δια­δι­κα­στι­κά και απλά ζη­τή­μα­τα.

«Βα­σι­κή μας αρχή είναι να φέ­ρου­με το Νέο στο Δήμο με νέους και ικα­νούς αν­θρώ­πους αλλά και αν­θρώ­πους οι οποί­οι έχουν επι­τυ­χη­μέ­νη πο­ρεία στην Αυ­το­διοί­κη­ση. Η Ρόδος είναι χα­ρι­σμα­τι­κό νησί. Δυ­στυ­χώς όμως έχει φθά­σει σε ση­μείο να έχει μειω­θεί το κύρος της. Αν δεν γί­νουν σο­βα­ρές ανα­τρο­πές και όχι συ­νέ­χεια να μέ­νου­με στην απλή δια­χεί­ρι­ση και μά­λι­στα σε μία κακή δια­χεί­ρι­ση των προ­βλη­μά­των, δεν μπο­ρού­με να πάμε μπρο­στά» είπε ο κ. Κα­ρί­κης ση­μειώ­νο­ντας πα­ράλ­λη­λα ότι τα πε­ριο­ρι­σμέ­να οι­κο­νο­μι­κά δεν μπο­ρούν να απο­τε­λούν μό­νι­μο άλ­λο­θι, αφού προ­φα­νώς δεν υπάρ­χει διά­θε­ση για την πα­ρα­γω­γή έργου, που και χωρίς να δα­πα­νη­θούν απα­ραί­τη­τα με­γά­λα ποσά, μπο­ρεί να υπάρ­ξει.

Καθ’ όλη τη διάρ­κεια της ομι­λί­ας του Στρά­του Κα­ρί­κη, το κοινό πα­ρα­κο­λου­θού­σε με αμεί­ω­το εν­δια­φέ­ρον. Οι θέ­σεις για την κα­θα­ριό­τη­τα, τις πα­ρα­λί­ες, την ει­κό­να της πόλης, για το Ρο­δί­νι, το ζή­τη­μα των αθίγ­γα­νων, την εγ­γύ­τη­τα που οφεί­λει να έχει ο Δήμος με τους πο­λί­τες και τόσα άλλα θέ­μα­τα που έθιξε, βρή­καν απή­χη­ση στο κοινό.

Η μα­ζι­κή συμ­με­το­χή των πο­λι­τών στην εκ­δή­λω­ση της πα­ρά­τα­ξης του Στρά­του Κα­ρί­κη φα­νε­ρώ­νει, αν μη τι άλλο, την έντο­νη ανη­συ­χία των πο­λι­τών για το μέλ­λον του νη­σιού και τον εν­στερ­νι­σμό των από­ψε­ων, ιδεών αρχών και προ­γραμ­μα­τι­κών θέ­σε­ων του επι­κε­φα­λής της πα­ρά­τα­ξης Ρο­δί­ων Όραμα.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η πα­ρά­τα­ξη του κ. Κα­ρί­κη, πέ­ρα­σε στο δεύ­τε­ρο γύρο των δη­μο­τι­κών εκλο­γών του 2014 απο­σπώ­ντας τε­λι­κά το αξιο­θαύ­μα­στο πο­σο­στό του 46,79%. Μά­λι­στα, πολ­λοί ανα­φέ­ρουν ότι ο κ. Κα­ρί­κης θα μπο­ρού­σε να είχε κερ­δί­σει τις εκλο­γές ήδη από τον πρώτο γύρο σε πε­ρί­πτω­ση που δεν είχαν δη­μιουρ­γη­θεί προ­βλή­μα­τα με τον συν­δυα­σμό του Χατζή Χα­τζηευ­θυ­μί­ου, που υπο­στή­ρι­ξε η το­πι­κή Νέα Δη­μο­κρα­τία. Να ση­μειω­θεί επί­σης ότι ο κ. Κα­ρί­κης είχε πάρει στον α’ γύρο 13.705 ψή­φους (πο­σο­στό 23,33%) και στον β’ γύρο 24.002 ψή­φους (πο­σο­στό 46,79%), προ­σθέ­το­ντας επι­πλέ­ον 8.300 ψή­φους!

Με την προ­χθε­σι­νή του ομι­λία, ο Στρά­τος Κα­ρί­κης απέ­δει­ξε ότι είναι ου­σια­στι­κά παρών στην προ­σπά­θεια της δια­χεί­ρι­σης της τύχης του νη­σιού μας και των τυχών του κάθε πο­λί­τη ξε­χω­ρι­στά.

Αν μη τι άλλο η πο­ρεία προς τις δη­μο­τι­κές εκλο­γές του 2019 προ­δια­γρά­φε­ται εξαι­ρε­τι­κά εν­δια­φέ­ρου­σα με την πα­ρά­τα­ξη Ρο­δί­ων Όραμα να έχει ένα σαφές προ­βά­δι­σμα, απο­κα­λύ­πτο­ντας την κα­τάλ­λη­λη χρο­νι­κή στιγ­μή τις προ­θέ­σεις και τις θέ­σεις της.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.