Τοπικές Ειδήσεις

Σύσκεψη για τα σχολεία- Αυξημένα κονδύλια

Σύσκεψη για την πορεία των έργων και των παρεμβάσεων στα σχολεία σε όλο το νησί της Ρόδου, πραγματοποιήθηκε χτες αργά το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων κ. Δώρο Κωνσταντίνου, τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Στράτο Καρίκη, τον αντιδήμαρχο Αναβάθμισης Σχολικών Μονάδων κ. Θανάση Βυρίνη (και πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου), τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου κ. Σάββα Χριστοδούλου και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη στην «δημοκρατική» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Δώρος Κωνσταντίνου:
«Η δημοτική αρχή δίνει μεγάλη βαρύτητα και προτεραιότητα στην Παιδεία. Γι αυτό διατέθηκε ένα κονδύλι της τάξης των 1.651.000 ευρώ για το 2020 το οποίο αφορά δημοπρατημένα έργα που προχωρούν για συμβασιοποίηση εντός του Μαρτίου.
Το ίδιο ισχύει και για την ενεργειακή αναβάθμιση στο σχολείο στον Αρχάγγελο. Για το 2021 το κονδύλι θα είναι αυξημένο. Στην σχετική σύσκεψη εξετάσαμε τον προγραμματισμό για παρεμβάσεις στα σχολεία σε όλο το νησί με βάση το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα.
Οι μελέτες θα ξεκινήσουν άμεσα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, προκειμένου εντός του καλοκαιριού να μπορέσουμε να συμβασιοποιήσουμε τα έργα τα οποία για πρώτη φορά, μπήκαν ανά δημοτική ενότητα.
Να σημειώσουμε ότι ετοιμάζουμε να υποβάλουμε προτάσεις (με μελέτες των Τεχνικών Υπηρεσιών) εντός του Φεβρουαρίου για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ για νέα σχολικά κτήρια: το ένα αφορά ένα νηπιαγωγείο στο Γεννάδι και το άλλο νηπιαγωγείο στην Παστίδα.
Είναι σημαντικό το γεγονός πως για πρώτη φορά, δημοτική αρχή της Ρόδου δίνει τόση μεγάλη βάση στα σχολεία διαθέτοντας κονδύλια για έργα και παρεμβάσεις».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου