Ρεπορτάζ

Ασφαλιστικός σύμβουλος ενήγαγε τράπεζα και εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου αγωγή κατά της «Alpha Bank» και της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών «Cepal Hellas» άσκησε ένας κάτοικος της Ρόδου, ασφαλιστικός πράκτορας, που είδε να αφαιρούνται χρήματα από λογαριασμό του και να έχει εκχωρηθεί δάνειο του σε fund χωρίς να ενημερωθεί.
Με την αγωγή του ζητεί την άρση της προσβολής της προσωπικότητας του και αποζημίωση ύψους 60.000 ευρώ.
Οπως εκθέτει συνήψε με την πρώτη των εναγόμενων σύμβαση τραπεζικής κατάθεσης ενώ υπέγραψε και σύμβαση χορήγησης χρεωστικής κάρτας, ως συνέχεια της σύμβασης κατάθεσης ταμιευτηρίου και σύμβαση δανειακής υποστήριξης για τις χρηματοδοτήσεις των έκτακτων, κυρίως, υποχρεώσεών του (στεγαστικό δάνειο).
Επί αρκετά χρόνια οι υποχρεώσεις του από το δάνειο εξυπηρετούντο στο ακέραιο. Μετά όμως την οικονομική κρίση που στράγγισε την αγορά από τη ρευστότητα δημιουργήθηκαν, ως ήταν αναμενόμενο, δυστοκίες και καθυστερήσεις στην έγκαιρη αποπληρωμή των δόσεων.
Στις 19 Αυγούστου 2021 και πριν η αντίδικος προβεί σε οποιαδήποτε όχληση, μετέβη σε υποκατάστημα της τράπεζας και ζήτησε την πλήρη τακτοποίηση των υποχρεώσεών του.
Με έκπληξή του πληροφορήθηκε από υπάλληλο ότι το δάνειό του είχε πωληθεί σε fund το έτος 2017, γεγονός για το οποίο ουδέποτε έλαβε γνώση, αφού δεν υπήρξε καμία έγγραφή ανακοίνωση ή γνωστοποίηση.
Τον παρότρυνε να επισκεφθεί το κεντρικό κατάστημα. Πριν εισέλθει στο κεντρικό κατάστημα χρειάστηκε χρήματα και διαπίστωσε ότι από το λογαριασμό του αφαιρέθηκε ποσό 1.501,25 ευρώ από μία εταιρεία GALAX CEA.
Σε αναζήτηση των στοιχείων της εταιρείας ανακάλυψε το τηλέφωνο και παρά τις επανειλημμένες κλήσεις, όπως διατείνεται, κανείς δεν ανταποκρινόταν.
Στις 20 Αυγούστου 2021 έλαβε κλήση από μία κυρία, που δήλωσε ότι είναι εξωτερική συνεργάτης, αλλά δεν μπορούσε να πει περισσότερα στοιχεία και τον παρέπεμψε πάλι στο υποκατάστημα της τράπεζας, για να ζητήσει τον υπάλληλο που ασχολείτο με το δάνειο που είχε αγοράσει η εταιρεία CEPAL.
Οπως εκθέτει, τον παρέπεμπαν ο ένας στον άλλο, όπως τον Χριστό από τον Άννα στον Καϊάφα.
Τελικά μετά από επιμονή και αναζήτηση μέσω επικοινωνίας βρήκε και μίλησε με έναν υπάλληλο που του είπε ότι πρόκειται για λάθος της τράπεζας η οποία επικαλέσθηκε ότι του γνωστοποίησε την εκχώρηση αλλά σε λανθασμένη διεύθυνση.
Η CEPAL δεν του επέστρεψε όμως τα χρήματα και απέστειλε στην τράπεζα εξώδικη δήλωση.
Οπως εκθέτει, έλαβε διαβεβαιώσεις ότι θα του επέστρεφαν τα χρήματα αλλά αυτό όχι μόνο δεν έγινε αλλά αντιθέτως του ανέλαβαν κι άλλα σταδιακώς.
Το συνολικό ποσό που μέχρι τώρα έχει αναληφθεί, όπως υποστηρίζει, ανέρχεται σε 2.845,58€.
Επισημαίνει, ότι η διαρκής συστηματική και μεθοδικά σχεδιασμένη υφαρπαγή των καταθέσεών του, που δεν αποτελούν μόνο στοιχείο αποταμίευσης αλλά εισέρχονται στο λογαριασμό από καταβολές τρίτων πελατών προς κάλυψη των αξιών των ασφαλιστηρίων συμβολαίων και συνεπώς τα χρήματα αυτά ανήκουν στις ασφαλιστικές εταιρείες, με τις οποίες συνεργάζεται, συνιστά παράνομη, υπαίτια και προσβλητική για την προσωπικότητά του συμπεριφορά.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Σάββας Χαραλάμπους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου