ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Hλίας Τσέρκης: Δεν θα συμμετέχω εκ νέου στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Αγα­πη­τές/οι Νε­ο­δη­μο­κρά­τισ­σες και Νε­ο­δη­μο­κρά­τες,

Την Κυ­ρια­κή 24 Οκτω­βρί­ου θα διε­ξα­χθούν σε όλη την χώρα εσω­κομ­μα­τι­κές εκλο­γές για την ανά­δει­ξη των Προ­έ­δρων στις ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ καθώς και των μελών των Διοι­κη­τι­κών Συμ­βου­λί­ων των κομ­μα­τι­κών ορ­γα­νώ­σε­ων της Ν.Δ.

Έχο­ντας υπη­ρε­τή­σει την πα­ρά­τα­ξη μας στα Δω­δε­κά­νη­σα επί 8 συ­νε­χό­με­να έτη, από διά­φο­ρες θέ­σεις στις κομ­μα­τι­κές της ορ­γα­νώ­σεις και συ­γκε­κρι­μέ­να ως αι­ρε­τό μέλος (Υπεύ­θυ­νος του τομέα Υγεί­ας) στην τότε ΝΟΔΕ (νυν ΔΕΕΠ) και εν συ­νε­χεία επί 5,5 χρό­νια ως Πρό­ε­δρος της ΔΗΜΤΟ Ρόδου, της πο­λυ­πλη­θέ­στε­ρης Το­πι­κής Ορ­γά­νω­σης του Αι­γαί­ου καθώς και ως Ανα­πλη­ρω­τής Πρό­ε­δρος ΝΟΔΕ, απο­φά­σι­σα να μην είμαι εκ νέου υπο­ψή­φιος στις επερ­χό­με­νες εκλο­γι­κές δια­δι­κα­σί­ες.

Ως γνω­στόν, είμαι στη Ρόδο από τα τέλη του 2011 και μετά από την ενερ­γή πα­ρου­σία μου στα συν­δι­κα­λι­στι­κά δρώ­με­να των Νο­σο­κο­μεια­κών Ια­τρών των Αθη­νών, αφού υπήρ­ξα επι­κε­φα­λής της Πε­ντα­με­λούς επι­τρο­πής του Νο­σο­κο­μεί­ου Αγία Όλγα, αλλά και στην Ει­δι­κή Κομ­μα­τι­κή Ορ­γά­νω­ση Ν.Δ. (ΕΚΟ) Ια­τρών Ατ­τι­κής, απο­φά­σι­σα το 2013 να θέσω υπο­ψη­φιό­τη­τα στην Νο­μαρ­χια­κή Ορ­γά­νω­ση της πα­ρά­τα­ξη μας. Σκο­πός μου ήταν να συμ­με­τέ­χω στη μάχη από την πρώτη γραμ­μή, ενά­ντια στον άκρα­το λαϊ­κι­σμό που επι­κρα­τού­σε την εποχή εκεί­νη στην πο­λι­τι­κή ζωή της χώρας. Να υπεν­θυ­μί­σω ότι στις εκλο­γές του Ιου­νί­ου 2012 η Νέα Δη­μο­κρα­τία είχε λάβει το ιστο­ρι­κά χα­μη­λό­τε­ρο πο­σο­στό της (18,85 %) και είχε εκλέ­ξει μόλις 129 Βου­λευ­τές. Τότε ήταν που επέ­λε­ξα να συμ­με­τέ­χω ενερ­γά με τις κομ­μα­τι­κές ορ­γα­νώ­σεις της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας, λαμ­βά­νο­ντας μέρος στο δη­μό­σιο διά­λο­γο, όταν κά­ποιοι κρυ­βό­ντου­σαν ή άλλοι στοι­χι­ζό­ντου­σαν πίσω από με­γά­λα λόγια και πί­στευαν σε ευ­χο­λό­για και σε εύ­κο­λες λύ­σεις.  Στα χρό­νια της οι­κο­νο­μι­κής κρί­σης και της διαι­ρε­τι­κής τομής με­τα­ξύ μνη­μο­νί­ου και αντι­μνη­μο­νί­ου, του ευ­ρω­σκε­πτι­κι­σμού αλλά και του λαϊ­κί­στι­κου κα­ταγ­γελ­τι­κού λόγου από διά­φο­ρα κόμ­μα­τα και φο­ρείς,  επέ­λε­ξα να συμ­με­τέ­χω στη μάχη υπέρ των ρε­α­λι­στι­κών πο­λι­τι­κών με την πα­ρό­τρυν­ση φίλων και ομοϊ­δε­α­τών.

Νοιώ­θω την ανά­γκη να απευ­θυν­θώ σε όλα τα μέλη και φί­λους της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας και να τους ευ­χα­ρι­στή­σω από καρ­διάς, για την εμπι­στο­σύ­νη που μου έδει­ξαν όλα αυτά τα χρό­νια και με τί­μη­σαν με την ψήφο τους, ώστε να τους εκ­προ­σω­πώ από τη θέση του Προ­έ­δρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ρόδου. Ήταν μο­να­δι­κή εμπει­ρία η γνω­ρι­μία με τη βάση του κόμ­μα­τος στα Δω­δε­κά­νη­σα και με τα πε­ρισ­σό­τε­ρα μέλη της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας.

Να ευ­χα­ρι­στή­σω επί­σης, τους συ­να­γω­νι­στές μου από τις κομ­μα­τι­κές ορ­γα­νώ­σεις του Νομού μας για την συ­νερ­γα­σία μας και τους κοι­νούς ιδε­ο­λο­γι­κούς αγώ­νες που δώ­σα­με τα τε­λευ­ταία 8 χρό­νια.  Όλα αυτά τα χρό­νια,  ήταν πε­ρί­ο­δος ανι­διο­τε­λούς προ­σφο­ράς και δεν υπήρ­ξε για μένα προ­σω­πι­κά, ούτε ερ­γα­λείο επί­τευ­ξης άλλων στό­χων, ούτε σκο­πός αυ­το­προ­βο­λής.

Αι­σθά­νο­μαι υπε­ρή­φα­νος που υπη­ρέ­τη­σα τη με­γά­λη φι­λε­λεύ­θε­ρη πα­ρά­τα­ξη της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας, προ­σπα­θώ­ντας να με­τα­λα­μπα­δεύ­σω στην κοι­νω­νία τις αξίες και τα ιδα­νι­κά της.

Εξάλ­λου  ο  βα­σι­κός  στό­χος  επε­τεύ­χθη, η  Νέα  Δη­μο­κρα­τία  είναι  η πλέον η κυ­ρί­αρ­χη πο­λι­τι­κή δύ­να­μη στην πε­ριο­χή μας, με τον Κυ­ριά­κο Μη­τσο­τά­κη στο τι­μό­νι της Κυ­βέρ­νη­σης, τους τέσ­σε­ρις Βου­λευ­τές του Νομού μας στα βου­λευ­τι­κά έδρα­να του κοι­νο­βου­λί­ου αλλά και η το­πι­κή αυ­το­διοί­κη­ση να διοι­κεί­ται από μέλη της πα­ρά­τα­ξής μας.

Πλέον, θα συ­νε­χί­σω να προ­σφέ­ρω στην κοι­νω­νία, μέσω της ιδιό­τη­τας μου ως Ια­τρός Πα­θο­λό­γος, ιδιαί­τε­ρα αυτήν την κρί­σι­μη πε­ρί­ο­δο της παν­δη­μί­ας, αλλά και ως Πρό­ε­δρος του Ια­τρι­κού Συλ­λό­γου Ρόδου. Πα­ράλ­λη­λα, η πα­ρου­σία μου ως επι­κε­φα­λής του τομέα Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας και Νη­σιω­τι­κό­τη­τας του Ιν­στι­τού­του Επι­στη­μο­νι­κών Ερευ­νών του Πα­νελ­λη­νί­ου Ια­τρι­κού Συλ­λό­γου είναι ένα πεδίο με Πα­νελ­λή­νια εμ­βέ­λεια και τε­ρά­στια δυ­να­μι­κή.

Εύ­χο­μαι στη νέα Πρό­ε­δρο της ΔΕΕΠ Δω­δε­κα­νή­σου και στους νέους Προ­έ­δρους των ΔΗΜΤΟ αλλά και των μελών των Διοι­κη­τι­κών τους Συμ­βου­λί­ων, να έχουν μία καλή θη­τεία με αγα­στή συ­νερ­γα­σία και να συ­νε­χί­σουν τη με­γά­λη προ­σπά­θεια για ένα κα­λύ­τε­ρο μέλ­λον, με πε­ρισ­σό­τε­ρες προ­ο­πτι­κές προ­ό­δου και ευ­η­με­ρί­ας για όλους και ει­δι­κά για τις επό­με­νες γε­νιές.

Μετά τιμής,

 

Ηλίας Τσέρ­κης

Πρό­ε­δρος Δη­μο­τι­κής Το­πι­κής Ορ­γά­νω­σης

Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας Ρόδου

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Αντώνης Μανουσάκης  /  03.10.2021 13:01

    Η αποχή του Ιατρού κ Τσέρκη Ηλία από την φιλελεύθερη παράταξη μόνο ως ζημιά για την παράταξη μπορεί να εκληφθεί διότι ο εν λόγω διαθέτει προσωπικότητα με σπάνια ποιοτικά χαρακτηριστικά, εύχομαι να αναπληρωθεί αν όχι ισάξια ,επάξια.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.