Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου που θα ξεκινήσει την προσεχή Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου θα διεξαχθεί στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη και θα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Οργανώνεται από την πολιτιστική εταιρεία για την διάδοση των τεχνών και του ελληνικού πολιτισμού “Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου” σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού -Αθλητισμού Δήμου Ρόδου και την υποστήριξη του Ε.Ο.Τ.
Στη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ αναφέρθηκε σε συνέντευξή τύπου χθες, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σάββας Διακοσταματίου.
«Είναι θετικό γεγονός για τη Ρόδο η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ. Ο Σεπτέμβριος θα είναι αφιερωμένος στην κλασική μουσική. Επιτυχία σημειώνουν και οι μουσικές εκδηλώσεις των φιλαρμονικών της Ρόδου», δήλωσε ο κ. Σάββας Διακοσταματίου.
Στις εκδηλώσεις που έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα αναφέρθηκε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ κ. Πηνελόπη Σερδάρη.
“Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου ξεκίνησε ως θεσμός το 2007 στη Ρόδο, με στόχο την αναβάθμιση της πολιτιστικής ταυτότητας του πανέμορφου αυτού τόπου, την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού και την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, με επίκεντρο το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Στα πλαίσια του φεστιβάλ έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν σημαντικές εκδηλώσεις και φιλοξενήθηκαν στη Ρόδο υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου μουσικά σύνολα και διακεκριμένοι καλλιτέχνες όπως: η Καμεράτα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, ο διεθνούς φήμης πιανίστα Cyprien Katsaris, ο διακεκριμένο έλληνα σολίστα πιάνου Δημήτρη Σγούρο και άλλοι”, δήλωσε η κ. Σερδάρη.
«Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου με τη μυστηριώδη γοητεία του και τη μακραίωνη ιστορία του εμπνέει Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες , καθηλώνει το κοινό, και εναρμονίζεται απόλυτα με το ύφος και το καλλιτεχνικό επίπεδο του φεστιβάλ. Το φετινό πρόγραμμα επικεντρώνεται κυρίως στο τραγούδι: όπερα, τζαζ, musicals, pop, ροκ, σουίνγκ, τάγκο, λάτιν, με διακεκριμένους καλλιτέχνες από ΗΠΑ, Γερμανία και Ελλάδα οι οποίοι παρουσιάζουν μοναδικά διαφορετικά προγράμματα και είδη μουσικής. Μοναδική εξαίρεση ένα δυναμικό γυναικείο τρίο με ηλεκτρικά μουσικά όργανα που δίνει τη δική του ξεχωριστή πινελιά στο φετινό φεστιβάλ», δήλωσε η κ Σερδάρη.
Στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ έχουν περιληφθεί οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014
“Diphono” / USA – Greece
A Classical Journey through places we loved…
Δυο διακεκριμένοι έλληνες καλλιτέχνες από τη Ν. Υόρκη οι οποίοι δημιούργησαν το “Diphono” ερμηνεύουν ιταλικά παραδοσιακά τραγούδια του Paolo Tosti και έργα των : Verdi, Lalo, Ravel, Di Capua και Leoncavallo.
Georgios Argeratos Tenor
Stefanos Koroneos Baritone Michail Papageorgiou Pianist

Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014
“CantArte” The Vocal Ensemble /Germany
The Daughters of Eve,,,
To Φωνητικό Μουσικό Σύνολο CantArte από τη Βόννη της Γερμανίας παρουσιάζει έναπρόγραμμα αφιέρωμα στις γυναίκες όλων των εποχών, με έργα Ιταλών, Γερμανών και Γάλλων συνθετών, καθώς και έργα της Φλαμανδικής και Ισπανικής σχολής.
Sigrun Palmadottir Soprano
Sibylle Wagner Mezzosopra.no, piano Lupe LarzabalAlto
Robert Sedlak Tenor
Guido Scheer Bass

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014
“The Performers Quartet’ Greece
Voice Games in Summer …
Μια προσέγγιση διαφορετική, γεμάτη φρεσκάδα, από ένα μοναδικό στο είδος του φωνητικό σύνολο. Από πολύ γνωστά jazz standards μέχρι πολυαγαπημένα musicals και από επιτυχίες της εποχής του swing μέχρι μεγάλες στιγμές της pop και latin μουσικής σκηνής, σε μια συναυλία όπου η φωνή έχει τον πρώτο ρόλο.
Βιργινία Γκαϊντατζή σοπράνο
Δήμητρα Αθανασάτου μέτζο σοπράνο
Αθανασία Θωμοπούλου μέτζο σοπράνο
Γρηγόρης Πυριαλάκος βαρύτονος
Παναγιώτης Κουντούρης electone, διασκευές
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014
“TRINITY” Electric String Trio / Greece
Cool female, waves…
To γυναικείο ηλεκτρικό τρίο εγχόρδων ” Trinity ” το οποίο δημιουργήθηκε από τρεις
ταλαντούχες νέες κοπέλες, μέλη συμφωνικών ορχηστρών, σε διασκευές από
κινηματογραφική μουσική και διεθνείς επιτυχίες της ροκ , ποπ, λάτιν σκηνής: Michael
Jackson, Led Zeppelin, Abba, Piazzola, Andrew Lioyd Weber,Eurythmics….
Παπαδοπούλου Κατερίνα ηλεκτρικό βιολί
Μέγγου Δήμητρα ηλεκτρικό βιολί
Χίασα Ειρήνη ηλεκτρικό βιολοντσέλο

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ