Ειδήσεις

Φώφη Γεννηµατά για αναδρομικά: Ο Μητσοτάκης κρύβει κάτω από το χαλί τις υποσχέσεις του

Η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ κατήγγειλε ευθέως την κυβέρνηση ότι πάνω από 1,5 εκατοµµύριο συνταξιούχοι βρέθηκαν αιφνιδιαστικά εκτός κάδρου και ότι δεν πρόκειται να λάβουν ούτε… ευρώ

Αποφασισμένη να κλιµακώσει από τον Σεπτέµβριο τις επιθέσεις προς την κυβέρνηση για το «άδειασµα» όχι µόνο των συνταξιούχων αλλά και της νέας γενιάς είναι η Φώφη Γεννηµατά. Μετά και την ανακοίνωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την καταβολή των αναδροµικών στους συνταξιούχους, η κυρία Γεννηµατά θεωρεί ότι επιβεβαιώνεται πλήρως η πρόβλεψή της ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί µε επικοινωνιακά τεχνάσµατα να κρύψει κάτω από το χαλί προεκλογικές και µετεκλογικές υποσχέσεις – και δη καθοριστικής σηµασίας για όλο και µεγαλύτερες πληθυσµιακές οµάδες.

Η αρχηγός του Κινήµατος Αλλαγής κατήγγειλε ευθέως και αµέσως την κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι η ανακοίνωση Μητσοτάκη σηµαίνει ότι πάνω από 1,5 εκατοµµύριο συνταξιούχων βρέθηκαν αιφνιδιαστικά εκτός κάδρου και ότι δεν πρόκειται να λάβουν αναδροµικά ούτε… ενός ευρώ. Μάλιστα η Χαριλάου Τρικούπη επιµένει υποστηρίζοντας ότι η αναφορά του κ. Μητσοτάκη για 2,5 εκατοµµύρια συνταξιούχους, που δήθεν θα ωφεληθούν, είναι απολύτως ψευδής και παραπλανητική: Η αλήθεια είναι ότι πάνω από 1,5 εκατοµµύριο συνταξιούχους (σε σύνολο 2,5 εκατοµµυρίων) που δεν είχαν καµία περικοπή στις κύριες συντάξεις παρά µόνο στα δώρα ή τις επικουρικές δεν θα έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις εξαγγελίες.

Ετοιμάζει πρωτοβουλίες

Το Κίνηµα Αλλαγής παραµένει στη γραµµή αναθεώρησης της απόφασης, ώστε να δοθεί τέλος στην πολύχρονη ταλαιπωρία των συνταξιούχων και ιδιαίτερα των πλέον αδύναµων. Σκοπεύει, δε, να λάβει συγκεκριµένες πρωτοβουλίες, προκειµένου να πιέσει την κυβέρνηση να στηρίξει τους συνταξιούχους που αποδείχθηκαν όλα τα χρόνια της κρίσης πυλώνας στήριξης της πληττόµενης ελληνικής οικογένειας.

Η ένταση στη ρητορική του ΚΙΝΑΛ τροφοδοτείται επίσης και για τις καταγγελίες σχετικά µε την πραγµατική στήριξη των νεότερων γενιών στα πρώτα τους βήµατα, συµπεριλαµβανοµένων και εκείνων που επέλεξαν την τελευταία δεκαετία την αναζήτηση γνώσης και εργασίας στο εξωτερικό. Ηγεσία και στελέχη του ΚΙΝΑΛ µε διάθεση µαχητικής αλλά και τεκµηριωµένης αντιπολίτευσης -και µε ευρύτερο στόχο την προσέλκυση απογοητευµένων ψηφοφόρων από ΣΥΡΙΖΑ και Ν∆ που κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς- υπογραµµίζουν ότι µε αφορµή και τη ∆ιεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης θα καλέσει την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση για το brain drain και τη δέσµευση-εξαγγελία ότι θα το αναστρέψει, προσφέροντας άµεσα κίνητρα και εργασιακές ευκαιρίες στους νέους που βρίσκονται και εργάζονται στο εξωτερικό για να µετεγκατασταθούν στην Ελλάδα. «∆υστυχώς, έναν χρόνο τώρα αναµένουµε το brain gain, αλλά δεν βλέπουµε φως. Το brain gain πρέπει να είναι άµεσος πυλώνας της εθνικής µας στρατηγικής» αναλαµβάνει να υπενθυµίσει στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης, περιγράφοντας την κατάσταση: «Σύµφωνα µε τα στοιχεία που έχουµε, περίπου 500.000 νέοι άνθρωποι, υψηλών προσόντων και δεξιοτήτων, εγκατέλειψαν τη χώρα την περίοδο 2008-2018, εξέλιξη που εκτός από τις συνέπειες της κρίσης αντανακλά και τις διαρθρωτικές αδυναµίες της ελληνικής οικονοµίας (έλλειψη αξιοκρατίας, διαφθορά, κακής ποιότητας κοινωνικές παροχές και κακές εργασιακές συνθήκες), ενώ δυσχεραίνει περαιτέρω τη δυνατότητα προσαρµογής και αντιµετώπισης των προκλήσεων της 4ης Βιοµηχανικής Επανάστασης». Η δική µας γενιά -αναφέρει ο κ. Χρηστίδης- παραµένει εκτός εθνικού παραγωγικού ιστού, µη συµβάλλοντας έτσι στην ανάκαµψη της ελληνικής οικονοµίας και στην ενδυνάµωση της εθνικής στρατηγικής. Η ίδια η Φώφη Γεννηµατά επιδιώκει την ανοιχτή επικοινωνία µε τα νεότερα στελέχη του κόµµατος, γνωρίζοντας άλλωστε ότι ένα από τα κύρια στοιχήµατα του κόµµατός της είναι να βρει ισχυρό δίαυλο διαλόγου µε τις νεότερες γενιές, κάτι που δεν κατάφερε το ΚΙΝΑΛ στις πρόσφατες εκλογές, που µε βάση τα στατιστικά στοιχεία τη Χαριλάου Τρικούπη στήριξε σε µεγάλο βαθµό η τρίτη ηλικία. Ψηλά στην ατζέντα της Χαριλάου Τρικούπη βρίσκονται φυσικά τα εθνικά θέµατα. Η κυρία Γεννηµατά κάνει συχνά συσκέψεις µε το επιτελείο της και τους ειδικούς, ενώ µόλις αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίµου -αξίζει να σηµειωθεί- επέστρεψε στο γραφείο της, όπου την περίµεναν να ανταλλάξουν απόψεις µετά την ενηµέρωση που είχε από τον πρωθυπουργό κορυφαία στελέχη, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης κ.ά.

Κρίσιμη συγκυρία

Η συγκυρία είναι εξαιρετικά κρίσιµη για τις εξελίξεις και γι’ αυτό, όπως διέκριναν έµπειρα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, η κυρία Γεννηµατά έσπευσε να στείλει µε δηµόσια παρέµβασή της σαφή µηνύµατα -και όχι µόνο προς την κυβέρνηση- ότι: «Σταθερή θέση της χώρας µας παραµένει ότι το µόνο αντικείµενο διαλόγου για τα εθνικά µας θέµατα µε την Τουρκία είναι ο καθορισµός θαλασσίων ζωνών (ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα). Σε αυτά τα ζητήµατα δεν χωρά κρυφή ατζέντα, δεν επιτρέπεται µυστική διπλωµατία. Τα προβλήµατα παραµένουν και απαιτούν επαγρύπνηση, ετοιµότητα, αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, ενότητα. Η χώρα χρειάζεται εθνική γραµµή. ∆εν έχουµε δώσει λευκή επιταγή στον κ. Μητσοτάκη να χειρίζεται τα εθνικά θέµατα».

Πηγή: ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου