Τοπικές Ειδήσεις

Η Ρόδος επανήλθε στο κάδρο του συνεδριακού τουρισμού

Η Ρόδος, επανέρχεται στο κάδρο του συνεδριακού τουρισμού, με πολλά συνέδρια, συμπόσια και δράσεις που λαμβάνουν χώρα αυτήν την περίοδο.
Ήδη οι τοπικοί φορείς του τουρισμού αλλά και οι αρχές, εκφράζουν ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή, αφού η διετία της πανδημίας του covid ανάγκασε πολλά συνέδρια, είτε να αναβληθούν είτε να μεταφερθούν για φέτος.
Ωστόσο, κρίνεται θετικό το γεγονός πως το νησί του Ήλιου, είναι στις πρώτες επιλογές διεθνών οργανώσεων και συναντήσεων με σημείο αιχμής αφενός τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, αφετέρου τις πολύ καλές συνεδριακές υποδομές, τα ξενοδοχεία και τον συνδυασμό με τις καλοκαιρινές διακοπές, ήλιο, θάλασσα, γαστρονομία και φυσικά, πολιτισμό.
27ο Συμπόσιο IEEE
για τους Υπολογιστές
και τις Επικοινωνίες
Στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το «27ο Συμπόσιο IEEE για τους Υπολογιστές και τις Επικοινωνίες (ISCC 2022). Το Συμπόσιο είναι επιστημονικού ενδιαφέροντος, ξεκίνησε τις εργασίες του στις 30 Ιουνίου και θα τις ολοκληρώσει στις 3 Ιουλίου 2022.
Το ISCC πραγματοποιείται κάθε χρόνο, συνήθως στην περιοχή της Μεσογείου, χώρες όπως η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Τυνησία, η Πορτογαλία, το Μαρόκο, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία. Το 2021 η Αθήνα φιλοξένησε το 26ο συμπόσιο. Φέτος (2022) το 27ο Συμπόσιο IEEE για τους Υπολογιστές και τις Επικοινωνίες πραγματοποιείται στη Ρόδο.
Οι συνεδρίες του ISCC περιλαμβάνουν παρουσιάσεις για νέα ερευνητικά αποτελέσματα και σεμινάρια. Το ISCC 2022, στην 27η έκδοσή του, προσφέρει μια εικόνα του μοναδικού κόσμου που πηγάζει από την αλληλεπίδραση μεταξύ των πεδίων των υπολογιστών και των επικοινωνιών. Το ISCC 2022 προσφέρει ένα διεθνές τεχνικό φόρουμ για εμπειρογνώμονες από τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό χώρο για την ανταλλαγή ιδεών και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της συνεχιζόμενης έρευνας στους περισσότερους προηγμένους τομείς των υπολογιστών και των επικοινωνιών.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δημοκρατική» ο κ. Χρήστος Δουλγέρης από το Πανεπιστήμιο Πειραιά:
«Το Συμπόσιο είναι σχετικό με τηλεπικοινωνίες και υπολογιστές. Εξετάζονται ερευνητικά θέματα –δηλαδή ερευνητές (από διάφορα ερευνητικά ιδρύματα) ή καθηγητές πανεπιστημίων και υποψήφιοι διδάκτορες, παρουσιάζουν τα νέα τους αποτελέσματα στον χώρο. Τα θέματα που συζητάμε πολύ είναι αυτό της Ασφάλειας και όλων των νέων τεχνολογιών που επηρεάζουν την ζωή μας και τον τρόπο που ζούμε. Πέρσι το συνέδριο έγινε στην Αθήνα, αλλά όχι με φυσικές παρουσίες. Φέτος θέλαμε ένα μέρος όπου θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε τις διακοπές, με τους οργανωμένους συνεδριακούς χώρους, καλές ξενοδοχειακές υποδομές και να είναι κοντά στην θάλασσα. Γι αυτό κι επιλέχθηκε η Ρόδος!».
Στο συνέδριο συμμετέχουν με φυσική παρουσία 115-120 άτομα ενώ συμμετέχουν και με διαδικτυακό τρόπο ανεβάζοντας τον αριθμό στα 200 άτομα, περίπου.
Το 5ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» ξεκίνησε χτες το μεσημέρι τις εργασίες του στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς, το 5ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο (1η έως και 3 Ιουλίου 2022). Το Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο γίνεται κάθε δύο χρόνια, κάθε φορά στην έδρα κάθε άλλου αδελφοποιημένου συλλόγου. Το συνέδριο στηρίζουν ο Δήμος Ρόδου και η ΠΝΑι και συμμετέχουν περί τους 150 συνέδρους, πάνω από 30 εταιρείες που έχουν σχέση με την οδοντιατρική και πάνω από 25 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι.
Η επίσημη έναρξη των εργασιών επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στον Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου (Μεσαιωνική Πόλη) όπου ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου τιμά τους αφυπηρετήσαντες καθηγητές κ.κ. Ελευθέριο Βαϊρακτάρη και Κων/νο Τσιχλάκη, ενώ υπογράφεται πρωτόκολλο αδελφοποίησης και συνεργασίας με τον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου