Τοπικές Ειδήσεις

Η στάση των παρατάξεων του ΣΕΠΕ Ρόδου από την καραντίνα μέχρι σήμερα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά από το τρίμηνο κλείσιμο των σχολικών μονάδων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην επαναλειτουργία τους, αρχικά στην Β’θμια εκπαίδευση και από την 1 Ιουνίου στην Α’θμια.Παρόλα αυτά δεν παίρνει κανένα μέτρο για τη διασφάλιση όλων των απαραίτητων όρων και προϋποθέσεων ώστε να μην απειλείται η υγεία τόσο των μαθητών και των εκπαιδευτικών όσο και των οικογενειών τους. Η ανάγκη να υπάρχουν καθαρίστριες, τα απαραίτητα υγειονομικά υλικά κλπ πρέπει να λυθούν με κρατική ευθύνη και όχι από τις τσέπες γονιών και εκπαιδευτικών.

Όσον αφορά τον σύλλογό μας, αφείλουμε να σας ενημερώσουμε για ζητήματα που υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία και δράση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ρόδου, που για άλλη μια φορά δυστυχώς ήταν πολύ πίσω απ’ ότι απαιτούσαν και απαιτούν οι περιστάσεις.

Όλο το διάστημα που η κυβέρνηση πήρε περιοριστικά μέτρα λόγω (κατά την ομολογία της) της ανεπάρκειας του δημόσιου συστήματος Υγείας, οι αρνητικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους συνολικά αλλά και στον χώρο της Παιδείας έτρεχαν καθημερινά. Ως ΑΣΕ (Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών) καταθέσαμε ψηφίσματα και πλαίσια δράσης μέσω e- mail στις υπόλοιπες παρατάξεις (ΔΑΚΕ- ΔΗΣΥ- Παρεμβάσεις), με την άρση των περιοριστικών μέτρων, ζητήσαμε επανειλημμένα να γίνει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, προτείναμε να γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση σε ανοιχτό χώρο με όλα τα μέτρα ασφάλειας. Με το που δόθηκε στη διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, προχωρήσαμε άμεσα ως ΑΣΕ σε κινητοποίηση στις Διευθύνσεις Α’θμιας και Β’θμιας στις 16/4 και στην πλατεία Κύπρου στις 28/4, αφού είχαμε απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή σε αυτές και στις υπόλοιπες τρεις παρατάξεις , όπου δεν απάντησαν καν! Η πλειοψηφία στο ΔΣ, ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ δεν απάντησε ούτε σε ένα e- mail, ούτε σε τηλεφωνήματα, απλά ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ!

Ακόμα και τώρα, με το άνοιγμα των σχολείων που τρέχουν ένα σωρό προβλήματα που προαναφέραμε, αρνούνται τη συνεδρίαση του ΔΣ ώστε ο Σύλλογος να πάρει θέση διεκδικώντας άμεσες λύσεις. Ακόμα και τώρα που η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο που τσακίζει τα δικαιώματα των μαθητών στη μόρφωση, που βάζει στο στόχαστρο τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, που υψώνει ακόμα μεγαλύτερα τείχη στην προσπάθεια της λαϊκής οικογένειας να μορφώσει τα παιδιά της αρνούνται την

οργάνωση του αγώνα για να μην ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο. Αρνούνται συνεδρίαση Δ.Σ., πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, οτιδήποτε μπορεί να κινητοποιήσει τους συναδέλφους για να οργανώσουν την πάλη τους για να αποκρούσουν τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης.

Με αυτή τη στάση, αφήνουν τους συναδέλφους εκτεθειμένους στο μπαλάκι που τους ρίχνει κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, δείχνοντας ανοχή και στηρίζοντας επί της ουσίας την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Καμία απογοήτευση! Είναι η ώρα να δυναμώσουμε τη φωνή μας, να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτές τις πλειοψηφίες που έχουν καταστήσει το Σωματείο αδρανές. Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να συμμετάσχει μαζικά στις κινητοποιήσεις (συλλαλητήρια, απεργία) που έχουμε μπροστά μας εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Ακόμα, καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, σε κάθε σχολείο, να πάρουν αποφάσεις καταδίκης και μη εφαρμογής της ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων, συμμετέχοντας στην απόφαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ στις 20-05-2020, για απεργία- αποχή από την εφαρμογή των διατάξεων που περιλαμβάνονται στην υπ’ αρ. 57233/Υ1/2020 [ΦΕΚ 1859/Β/15-5-2020] Κοινή Υπουργική Απόφαση «Σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση» σε εφαρμογή της διάταξης του άρ. 63 του N. 4686/2020 και των συνακόλουθων εφαρμοστικών εγκυκλίων.

Η ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο. Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι μία σύνθετη υπόθεση που δεν είναι ούτε για livestreaming, ούτε για παρακολούθηση από την οθόνη του υπολογιστή από οποιονδήποτε έχει πρόσβαση. Παραβιάζει κατάφορα τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Κυριολεκτικά, αφήνει στο έλεος του κάθε καλοθελητή εκπαιδευτικούς και ανήλικα παιδιά, καθώς δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας ότι το μάθημα δεν καταγράφεται, δεν μαγνητοσκοπείται.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ- ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ!

Ρόδος, 1/4/2020

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου