Τοπικές Ειδήσεις

Ιδρυτική Διακήρυξη του Περιφερειακού Συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος σάς αποστέλλει την Ιδρυτική Διακήρυξη του Περιφερειακού Συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου», του οποίου είναι επικεφαλής.

Με πίστη στις αρχές της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας και με στόχο να υπηρετήσουμε πιστά τα συμφέροντα των πολιτών των νησιών του Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα) και να έρθει η πολυπόθητη αειφόρος ανάπτυξη στην περιοχή μας, ιδρύουμε τον περιφερειακό συνδυασμό «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου». Είναι περιφερειακή παράταξη Ακηδεμόνευτη, Ανεξάρτητη, Διεκδικητική και λογοδοτεί στους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου.

Σεβόμενοι τα ανθρώπινα ιδεώδη αλλά και τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού, με τις προσπάθειές μας σφυρηλατούμε την ενότητα των νησιωτών μας και δημιουργούμε ένα θετικό παρόν κι ένα καλύτερο αύριο.

Είμαστε αποφασισμένοι να λύσουμε τα προβλήματα που ταλανίζουν τους συμπατριώτες μας, να συγκρουστούμε με την παρακμή και τους εκφραστές τού χθες και της οπισθοδρόμησης.

Προτεραιότητά μας είναι ο Έλληνας να είναι κυρίαρχος στον τόπο του και να σταματήσουν οι αποικιοκρατικές πολιτικές, η άδικη λιτότητα και τα αντιλαϊκά «μνημόνια» που υποθηκεύουν το μέλλον του λαού μας.

Επιδιώκουμε κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία. Θέλουμε την ευημερία των νησιωτών μας.

Υπηρετώντας το β’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα μετουσιώσουμε σε πράξη τις ελπίδες και τις ρεαλιστικές προσδοκίες των συμπολιτών μας στο Νότιο Αιγαίο. Στόχος μας είναι να υλοποιηθούν έργα και δράσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή των μονίμων κατοίκων αλλά και των εκατομμυρίων επισκεπτών μας.

Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής για βελτίωση της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής μέριμνας, της δημόσιας παιδείας και της συγκοινωνιακής σύνδεσης των νησιών μας.

Δίνουμε έμφαση στις δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού και της δια βίου εκπαίδευσης και μάθησης.

Θωρακίζουμε την αναπτυξιακή πορεία των νησιών μας με έργα: λιμάνια, αεροδρόμια, οδοποιία, διαχείριση λυμάτων – απορριμμάτων, αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, έργα και δράσεις για την υγεία, την παιδεία, την Πολιτική Προστασία κ.τ.λ.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία προωθούμε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους και τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Διεκδικούμε περισσότερα χρήματα για την περιοχή μας, αξιοποιώντας ρεαλιστικές κι εφαρμόσιμες προτάσεις.

Επενδύουμε στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες και επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας προκειμένου να «χτυπήσουμε» την ανεργία, στηρίζοντας την απασχόληση. Θέλουμε η νεολαία μας να παραμείνει στα νησιά μας, να μη μεταναστεύει και να προκόψει όπως όλες οι γενιές των Ελλήνων νησιωτών μας, που μεγαλούργησαν «γαντζωμένοι» στα βράχια του Αιγαίου.

Περιφρουρούμε τη «βαριά μας βιομηχανία» που είναι ο τουρισμός, στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, τον εργαζόμενο, τον άνθρωπο της καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου.

«Αφυπνίζουμε» τις μεγάλες δυνάμεις που έχει στην περιοχή μας ο πρωτογενής τομέας (γεωργία, κτηνοτροφία, πτηνοτροφία, μελισσοκομία και αλιεία). Διεκδικούμε από την εκάστοτε κεντρική εξουσία – Κυβέρνηση νησιωτικές πολιτικές, καταθέτοντας προτάσεις και κινητοποιώντας τους ενεργούς πολίτες του τόπου, των οποίων θέλουμε τη διαρκή συμμετοχή κι επαγρύπνηση.

Τέλος διαμηνύουμε ότι το Αιγαίο είναι ελληνικό αρχιπέλαγος και ζητάμε να είναι σεβαστές από όλους οι διεθνείς συνθήκες. Δεν εκχωρούμε σπιθαμή ελληνικής γης και δεν διαπραγματευόμαστε την εθνική μας ανεξαρτησία και ακεραιότητα.

Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και είμαστε αποφασισμένοι -όπως γράφει και ο Παλαμάς-

«για μάτωμα, για πάλεμα, για την καινούργια γέννα».

Η εικόνα καταργήθηκε από τον αποστολέα.Η εικόνα καταργήθηκε από τον αποστολέα.

Χαράλαμπος Κόκκινος

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου