Τοπικές Ειδήσεις

Ο δικηγόρος Ρόδου και διδάκτωρ Νομικής Μιχαήλ Θ. Παπαγεωργίου συμμετέχει σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή κωδικοποίησης ΥΠΕΝ

Ο δικηγόρος Ρόδου και διδάκτωρ Νομικής Μιχαήλ Θ. Παπαγεωργίου με την ιδιότητά του και ως επιστημονικός συνεργάτης/διδάσκων Διοικητικού Δικαίου στις Νομικές Σχολές Αθηνών και Θράκης έχει οριστεί μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Υποστήριξης της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής Χωροταξίας και Πολεοδομίας μέσα από μία αξιοσημείωτη ιστορικά Προγραμματική Σύμβαση συνεργασίας ανάμεσα στο Υ.Π.ΕΝ., το Πράσινο Ταμείο, E.Λ.Κ.Ε. και Α.Ε.Ι. της Ελλάδας.
Η συγκεκριμένη Επιτροπή, που απαρτίζεται από καταρτισμένα στελέχη του Υ.Π.ΕΝ., έμπειρους και εξειδικευμένους νομικούς και μηχανικούς, καθηγητές πανεπιστημίου και δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχει αναλάβει το τεράστιο έργο-πρόκληση για την κωδικοποίηση σε ενιαίο Κώδικα του συνόλου των ισχυουσών χωροταξικών και πολεοδομικών διατάξεων, οι οποίες έχουν υποστεί πολλαπλές αλλαγές, προσθήκες, τροποποιήσεις και καταργήσεις, με πλήθος διάσπαρτων νομοθετημάτων κατά την τελευταία πεντηκονταετία στην ελληνική έννομη τάξη.
Η εν λόγω κωδικοποίηση αναμένεται να απλοποιήσει δαιδαλώδεις διαδικασίες και να εξασφαλίσει την ορθή, ενιαία και συγκροτημένη εφαρμογή της νομοθεσίας περί χωροταξικού σχεδιασμού και πολεοδομίας, αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα διοικητικού εκσυγχρονισμού της χώρας στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας ενός αποτελεσματικού ευρωπαϊκού κράτους δικαίου.

Το έργο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής ως αμιγώς τεχνοκρατικού χαρακτήρα διασφαλίστηκε να συνεχιστεί απρόσκοπτα και δίχως διακοπή, ανεξαρτήτως των επερχόμενων εκλογών, για επιπλέον έξι μήνες έπειτα από σχετική υπουργική απόφαση (ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/20112/929/2023, Φ.Ε.Κ. Β 1148/2023)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου