Τοπικές Ειδήσεις

ΕΑΑΣ: Συμμετοχή στις εκδηλώσεις προς τιμήν των ηρώων Αξιωματικών Διογένη Φανουράκη και Αλέξανδρου Διάκου

Την 31 Οκτωβρίου 2021, το Τοπικό Συμβούλιο και μέλη της ΕΑΑΣ/Παράρτημα Δωδεκανήσου, μετέβησαν στην ν. Χάλκη και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις προς τιμήν των ηρώων Αξιωματικών Τχη Διογένη Φανουράκη και Λγού Αλέξανδρου Διάκου.

Οι ήρωες αξιωματικοί καταγόταν από το νησί της Χάλκης και θυσιάστηκαν υπέρ Πατρίδος , ο μεν Διάκος την 1η Νοεμβρίου του 1940 στην Πίνδο , ο δε Φανουράκης την 1η Νοεμβρίου του 1944 στη Χάλκη.

Τα μέλη της ΕΑΑΣ , ευλαβικοί προσκυνητές, τίμησαν τους ηρωικούς νεκρούς με ομιλία και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των. Τα μέλη του παραρτήματος δήλωσαν στους τοπικούς φορείς την ιερή υποχρέωση να επαναλαμβάνουν την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις, σε ετήσια βάση.

Τέλος ευχαρίστησαν το Δήμο Χάλκης, το Ίδρυμα Φανουράκη και το Λύκειο Ελληνίδων Χάλκης για την υποδοχή και την φιλοξενία στο όμορφο νησί της Δωδεκανήσου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου