Ειδήσεις

“Τρία χρόνια χαμένα για το Ν.Αιγαίο”

Έχουν περάσει 3 χρόνια από την ημέρα που ανέλαβε η περιφερειακή αρχή την ευθύνη της λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η παράταξη μας, γνωρίζοντας την απουσία οράματος και προγράμματος από το Γιώργο Χατζημάρκο, του έδωσε τον χρόνο προκειμένου να συντάξει ένα στοιχειώδες πρόγραμμα και σχέδιο έργων και δράσεων.

Πρόκειται για μία Νησιωτική Περιφέρεια η οποία- λόγω της φύσης της- έχει ανάγκη από έργα πνοής, από στοχευμένες δράσεις και έξυπνες πολιτικές και όχι από επικοινωνιακά τεχνάσματα, σπατάλη πόρων και κινήσεις εντυπώσεων.

Η αποτίμηση του έργου της περιφερειακής αρχής μέχρι σήμερα έχει αρνητικό πρόσημο, καθώς η πλειοψηφία των έργων, που υλοποιούνται ή έχουν ξεκινήσει να εκτελούνται , αποτελούν σχεδόν στο σύνολο τους έργα που δρομολόγησε η προηγούμενη περιφερειακή αρχή με επικεφαλής τον Γιάννη Μαχαιρίδη. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις είδαμε να απεντάσσονται έργα μας από τον Γιώργο Χατζημάρκο με φθηνές δικαιολογίες προκειμένου να επανενταχθούν πανηγυρικά από τον ίδιο για να φανεί πως ήταν δικές του πρωτοβουλίες.

Η απουσία οράματος, πολιτικού σχεδιασμού και η αναποτελεσματικότητα αποτυπώνεται πολύ ξεκάθαρα στο σχέδιο του Προϋπολογισμού του Οικονομικού Έτους του 2018 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της 17ης Οικονομικής Επιτροπής, στις 31.08.2017. και συνεχίζει και φέτος να ισοσκελίζει τον Προϋπολογισμού της ΠΝΑ με τους πόρους που του αφήσαμε , της τάξης των 60 εκ.€. , πόροι που δεν μας χαρίστηκαν αλλά προέκυψαν από ένα ισχυρό διεκδικητικό πλαίσιο και μια νοικοκυρεμένη και έξυπνη διαχείριση.

Ο περιφερειάρχης γνωρίζοντας πολύ καλά το πολιτικό του έλλειμμα, έχει ανακαλύψει, με μεγάλη επιτυχία θα λέγαμε, την οικειοποίηση των έργων των προκατόχων του, παρουσιάζοντάς τα με περισσό θράσος ως δικά του, κόβοντας συνεχώς κορδέλες έργων που υλοποιήσαμε εμείς ως περιφερειακή αρχή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε με διθυραμβικό τρόπο για τον απολογισμό του ΕΣΠΑ 2007-2013 στη Ρόδο και στη Σύρο. ‘Όλα τα έργα που παρουσίασε σίγουρα δεν δρομολογήθηκαν και δεν υλοποιήθηκαν από τον Γιώργο Χατζημάρκο αλλά από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να τα οικειοποιηθεί. Τον αφήνουμε να ‘δοξαστεί’ μέσα από το ίδιο του το ψέμα, όμως, όπως λέει και ο σοφός λαός, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και αυτό αποδείχθηκε αυτά τα τρία χρόνια. Τα προσωπεία έπεσαν και η προεκλογική του ρητορική καταρρίφθηκε σε όλα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου