Ρεπορτάζ

Διευκρίνιση στο θέμα της ακύρωσης 17 ρυθμίσεων οφειλών ύψους 1,4 εκατ. ευρώ γνωστών επιχειρήσεων στο Δήμο Ρόδου

Οπως έγραψε χθες η «δημοκρατική» συζητήθηκε εκτάκτως και εκτός ημερησίας διατάξεως ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Τηλέμαχου Καμπούρη, με την οποία ακυρώθηκαν 17 ρυθμίσεις οφειλών ισάριθμων επιχειρήσεων.
Πιο συγκεκριμένα από στοιχεία του Τμήματος Ταμείου της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών για τα οποία ενημέρωσε με έγγραφη μη πρωτοκολλημένη λίστα η πρώην Ταμίας κ. Ανθή Κατσαρά μόλις τον Μάιο του 2020, διαπιστώνεται ότι πρώην ταμίας του Δήμου (όχι η κ. Κατσαρά) είχε πραγματοποιήσει ρυθμίσεις βεβαιωμένων οφειλών σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4611/2019 από τις 4/6/2019 έως και τις 5/12/2109 που αφορούν σε 17 οφειλέτες, τα ποσά οφειλής των οποίων υπερέβαιναν την δικαιοδοσία ρύθμισης του ίδιου του Ταμία και κατά τις διατάξεις του άρθρου 170 παρ. 2 του Ν. 3463/2006 όπως ισχύει, ρυθμίζονται σε δόσεις μόνον από την Οικονομική Επιτροπή.
Το ύψος των οφειλών που ρυθμίστηκαν ανέρχεται στα 1.429.498,42 ευρώ και μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται ρυθμίσεις γνωστών εταιρειών που έχουν συμβληθεί με τον Δήμο Ρόδου αλλά και γνωστές ξενοδοχειακές εταιρείες.
Καθίσταται σαφές ότι δεν ήταν η κ. Ανθή Κατσαρά η υπάλληλος που είχε προχωρήσει τις ρυθμίσεις που ακυρώθηκαν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου