Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες, με ομόφωνη απόφαση της Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 21χρονος Σύρος διακινητής που συνελήφθη από στελέχη του τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στο Παραδείσι την 26η Ιουνίου 2020.
Την 26η Ιουνίου 2020 το λιμενικό ενημερώθηκε πως στην θαλάσσια περιοχή Παραδεισίου έπλεε ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος. Κατά την άφιξη των λιμενικών στην περιοχή εντόπισαν 7 άτομα στην παραλία τα οποία και μετέφεραν στον λιμένα της Ακαντιάς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου θα παραμείνουν μέχρι το πέρας της καραντίνας.
Προέκυψε από κατάθεση ότι την διακυβέρνηση του ταχύπλοου που τους μετέφερε στη Ρόδο την είχε αναλάβει ένας Τούρκος μέχρι να φύγουν από τα παράλια της Τουρκίας, ο οποίος βούτηξε στην θάλασσα και τον παρέλαβε έτερο σκάφος που τους ακολουθούσε. Στη συνέχεια ανέλαβε ο Σύρος που συνελήφθη.
Απολογούμενος υποστήριξε ότι πρίν από δύο μήνες ταξίδεψε από την Συρία στην Τουρκία, αλλά δεν κατάφερε να φύγει για την Ελλάδα. Στην Συρία γνώριζε ένα άτομο, το οποίο και κατονόμασε, ο οποίος έμενε δίπλα στο σπίτι του και του είπε να δώσει χρήματα σε πρακτορείο στο χωριό Πάσμα για την μεταφορά του. Πλήρωσε όπως είπε 1.500 ευρώ και ανέλαβε την διακυβέρνηση του σκάφους όταν έφυγαν οι Τούρκοι διακινητές από το δουλεμπορικό.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη η δικηγόρος κ. Δέσποινα Ζιώγα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ