Με βούλευμα, που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, απορρίφθηκε το αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους ενός 44χρονου ημεδαπού, που συνελήφθη την 20η Μαΐου 2020 στην Ρόδο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης.
Πρωινές ώρες της 20ης Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκε επιχείρηση και κατά τον σωματικό του έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.930 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο.
Στην συνέχεια ακολούθησε έρευνα στην οικία του παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 65,5 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 6 γραμμαρίων, δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη μικτού βάρους 0,4 γραμμαρίων, δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη μικτού βάρους 0,2 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 0,6 γραμμαρίων, επτά αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη μικτού βάρους 0,7 γραμμαρίων, ποσότητα κοκαΐνης καθαρού βάρους 0,1 γραμμαρίων, μία χάρτινη συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 1,2 γραμμαρίων.
Στην προσφυγή του αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι οι συγκεκριμένες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών προορίζονταν για αποκλειστικά ιδία (ατομική) χρήση, ως εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών.
Ο 44χρονος πατέρας τριών παιδιών τόνισε ότι τυγχάνει ανάπηρος σε ποσοστό 67% λαμβάνοντας μία αναπηρική σύνταξη ενώ η σύζυγός του έχει έναν ικανοποιητικό μισθό της τάξεως των 2.000 ευρώ περίπου μηνιαίως.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ιδίως κατά το χρόνο της σύλληψής του, όπως υποστήριξε, έκανε συχνά χρήση κοκαΐνης όποτε έβρισκε, και συγκεκριμένα περίπου 1,00- 1,50 γραμμάριο κοκαΐνης δια ρινός και καπνιστή έως και 5 γραμμάρια κοκαΐνης. Αρνήθηκε δε κατηγορηματικά ότι πώλησε ναρκωτικά.
Το Δικαστικό Συμβούλιο δεν πείστηκε ότι οι ποσότητες της κοκαΐνης προορίζοντο για ιδίαν χρήση ενώ δεν πείσθηκε και για την προέλευση των χρημάτων που βρέθηκαν στην κατοχή του.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ