ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δένδιας σε Κουλέμπα: Θα επισκεφθώ την Ουκρανία – Η Ελλάδα θα αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Δένδιας

Δια­δο­χική επι­κοι­νω­νία με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κου­λέ­μπα και τον πρόεδρο της Διε­θνούς Επι­τρο­πής Ερυθρού Σταυρού (ICRC) Πέτερ Μάουρερ (Peter Maurer) είχε νωρί­τερα ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Νίκος Δένδιας.

Στον υπουργό Εξω­τε­ρι­κών της Ουκρα­νίας, ο Νίκος Δένδιας επι­σή­μανε ότι σκο­πεύει να επι­σκε­φθεί την Ουκρα­νία στο προ­σε­χές μέλλον, και ότι η Ελλάδα προ­τί­θε­ται να απο­στεί­λει ανθρω­πι­στική βοήθεια στον δοκι­μα­ζό­μενο λαό της Ουκρα­νίας, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της ελλη­νι­κής ομο­γέ­νειας στην οποία η χώρα μας απο­δί­δει ιδιαί­τερη σημασία, όπως ανα­φέ­ρε­ται σε ανάρ­τησή του στο Twitter.

Όσον αφορά την επι­κοι­νω­νία του με τον πρόεδρο της Διε­θνούς Επι­τρο­πής Ερυθρού Σταυρού, ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών υπο­γράμ­μισε την ανάγκη παροχής ανθρω­πι­στι­κής βοή­θειας στη Μαριού­πολη, όπου διαβιοί σημα­ντικό μέρος της ελλη­νι­κής ομο­γέ­νειας, ευχό­με­νος όπως η εκκέ­νωση αμάχων, περι­λαμ­βα­νο­μέ­νου και ομο­γε­νών, να κατα­στεί εφικτή. «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να παρά­σχει βοήθεια στους εκκε­νω­θέ­ντες» υπο­γραμ­μί­ζει στην ανάρ­τησή του.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.