Ρεπορτάζ

Στο “σφυρί” παραδοσιακό ακίνητο γόνου εύπορης οικογένειας στη Σύμη

Θόρυβο έχει προκαλέσει σε νομικούς κύκλους του νησιού η ανάρτηση στην ιστοσελίδα δημοσιεύσεων πλειστηριασμών, ηλεκτρονικού πλειστηριασμού ακινήτου στη Σύμη, γόνου μιας εκ των πλέον εύπορων οικογενειών της χώρας, με ιδιαίτερη προβολή από τα ΜΜΕ, λόγω και της σχέσεως της με γνωστό καλλιτέχνη.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η τράπεζα ALPHA BANK, που έχει απαίτηση κατά της επιχειρηματία ως εγγυήτριας σε δάνειο διαφημιστικής εταιρείας, με διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Το ύψος της οφειλής ανέρχεται στο ποσό των 2.577.960 € και το ποσό επιβολής κατάσχεσης στα 150.000 €.

Πιο συγκεκριμένα εκπλειστηριάζεται μια διώροφη οικοδομή (οικία) αποτελούμενη από ισόγειο εμβαδού 48 τ.μ., πρώτο υπέρ το ισόγειο όροφο 48 τ.μ., στέρνα ισογείου εμβαδού 22,95 τ.μ. και αυλή ορόφου 22,95 τ.μ., κτισμένη σε οικόπεδο που βρίσκεται στο Δήμο Σύμης και στη θέση Αμπούτσι ή Γυμνάσιο και έχει συνολικό εμβαδόν 309,15 τ.μ..
Πρόκειται για παραδοσιακή διώροφη κατοικία που φαίνεται να βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης και το οικόπεδο είναι αυτοτελές και γωνιακό με περίφραξη.
Το ακίνητο εκτιμήθηκε για το 100% της πλήρους κυριότητας στις 210.000 €.
Ο πλειστηριασμός θα διενεργηθεί από τον Συμβολαιογράφο Ρόδου κ. Σταύρο Κουταλιανό και προσδιορίστηκε για την 7η Οκτωβρίου 2020.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου