Δεν τα κατάφεραν στη Σύρο οι νεανίδες της Τελχινίδας, οι οποίες αν και προηγήθηκαν δύο φορές στα σετ, στο τέλος ηττήθηκαν με 3-2 από το Νεώριο και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια. Με όπλο το πολύ καλό σερβίς, η Τελχινίδα πήρε εύκολα το 1ο σετ με 13-25. Στο 2ο σετ οι Συριανές βελτίωσαν όλους τους τομείς του παιχνιδιού τους και κατάφεραν με υπομονή στην άμυνα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση να ισοφαρίσουν τα σετ με 25-22. Στο 3ο σετ έγινε μεγάλη μάχη, με τα κορίτσια του Νίκου Τσιντομηνά να κερδίζουν με 26-28. Στην αρχή του τέταρτου σετ οι γηπεδούχες φάνηκαν επηρεασμένες από το τρόπο που έχασαν το προηγούμενο σετ όμως σιγά-σιγά ανέβασαν την αποδοσή τους πήραν ένα μικρό προβάδισμα το οποίο στη συνέχεια μεγάλωσαν για να κατακτήσουν το σετ με 25-15.
Το τάι μπρέικ θύμισε το τρίτο σετ. Μετά από μία συγκλονιστική μάχη το Νεώριο πήρε το σετ με 17-15 και μαζί τη νίκη- πρόκριση. Μετά από αυτή τη νίκη η ομάδα του ΑΣΕ Νεωρίου θα παίξει στον τελικό της Ζ΄Περιφέρειας με τον Νηρέα Καρδαμύλων της Χίου για τον τίτλο της καλύτερης ομάδας του Αιγαίου και την πρόκριση στη τελική φάση του θεσμού.

Διαιτητές: Μπαρμπούνης- Βρούτσης

Τα σετ: 13-25, 25-22, 26-28, 25-15, 17-15)

ΑΣΕ Νεωρίου (Σκρέτας) Παχή, Κοκμοτού Β, Δεσύπρη, Τζέκα (Λ), Φρέρη, Στεφάνου, Καραβανά, Ρούσσου, Συνοδινού, Λυγνού, Κοκμοτού Ν, Ρούτσι, Γαδ (Λ), Πιτσικάλη.
Ρ.Σ.Φ.Π. ΤΕΛΧΙΝΙΣ (Νίκος Τσιντομηνάς): Κρητικού, Δεληγιώργη, Γκίκα, Βλαχοπούλου, Σουρλή, Τερζίου, Χουσεΐν, Μυρωνίδου, Κουφομανώλη(Λ).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ