Τοπικές Ειδήσεις

ΚΙΝΑΛ: Επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ-Τουλάχιστον προκλητική, η ανυπαρξία των βουλευτών μας. Αδιαφορία και από τους τοπικούς φορείς

Άλλη μια ευκαιρία χαμένη για τη νησιωτική Ελλάδα, με την επιμονή της κυβέρνησης της ΝΔ να γυρίζει και πάλι την πλάτη της σε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο της Ελλάδας. Την προηγούμενη βδομάδα, το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ κατέθεσε προσθήκη-τροπολογία σε σχέδιο νόμου που υπογράφεται από όλους τους βουλευτές του, με σκοπό την επαναφορά του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου και όχι μόνο. Μια ειδική πρόβλεψη, που έφερε την υπογραφή του Ανδρέα Παπανδρέου και τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ και επί τρεις δεκαετίες προσέφερε ένα σημαντικό αντιστάθμισμα στο νομό μας, έναντι των ιδιαίτερων δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε. Ένα μέτρο που κατήργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, απέρριψε την τροπολογία, με την ανοχή προφανώς των τεσσάρων βουλευτών της που ψηφίζονται από τα Δωδεκάνησα. Ενώ όλοι οι βουλευτές «μας» τοποθετήθηκαν επί του νομοσχέδιου, κανείς τους δεν αναφέρθηκε ρητά στην ανάγκη επαναφοράς του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ούτε βεβαίως έκαναν αναφορά στην τροπολογία που είχε κατατεθεί. Μάλιστα είχαν το θράσος να δημοσιοποιήσουν την ομιλία τους, δείχνοντας επιδεικτικά σε όλους τους ψηφοφόρους τους, τίνος τα συμφέροντα υπηρετούν. Του κόμματος τους βεβαίως. Δεν είναι όμως αυτός ο ρόλος τους. Πρώτα ο τόπος μας και μετά το κόμμα μας, κύριοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με εσάς, έχει δείξει στο παρελθόν ότι όταν στη ζυγαριά μπαίνει η πατρίδα και το καλό του κόμματος, αυτή γείρει υπέρ της πατρίδας, πάντα. Εσείς προτιμήσατε να «κάνετε πλάτες» στο κόμμα σας και αδιαφορήσατε για το σημαντικότερο αίτημα που έχει ο τόπος μας: Την επαναφορά στο καθεστώς των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α., που κατήργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλάτες στην κυβέρνηση κάνουν όμως και τοπικοί φορείς: η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων, ο Δήμος Ρόδου (ως μεγαλύτερος Δήμος του Νομού), ακόμη και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου που πρωτίστως θα έπρεπε να πιέζει περισσότερο από όλους, στην κατεύθυνση αυτή. Σιωπή από όλους.

Προφανώς, το Σαββατοκύριακο αντελήφθησαν την απογοήτευση των ψηφοφόρων τους οι βουλευτές της Ν.Δ. και διέρρευσαν ότι «εισηγούνται κατ΄ ιδίαν στον πρωθυπουργό» την επαναφορά του συγκεκριμένου καθεστώτος. Όμως αν ήταν αλήθεια αυτό, θα το έλεγαν ευθαρσώς, εκεί που πιάνει τόπο, εντός της βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου. Αν πράγματι έχουν το ανάστημα να υπερασπιστούν τον τόπο που τους τίμησε, θα στείλουν ανοικτή επιστολή (με δημοσίευση και σε κεντρικά ΜΜΕ) προς τον Πρωθυπουργό καλώντας τον, να δώσει στη νησιωτική Ελλάδα αυτό που της αξίζει.

Ο κ. Μητσοτάκης, με τις επιλογές του δείχνει σαφώς την πλάτη του στους νησιώτες. Δεν είναι τυχαίο που στο νομό που τον τίμησε με 4 στους 5 βουλευτές, δεν περίσσεψε ούτε 1 από τις 59 θέσεις στο κυβερνητικό σχήμα. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας αδιαφορούν για την Ελληνική περιφέρεια, αδιαφορούν για τη νησιωτική Ελλάδα, αδιαφορούν για τα Δωδεκάνησα.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι ξεκάθαρο: Άμεση επαναφορά του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών Φ.Π. Α. στα Δωδεκάνησα και σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα.

 

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ν.Ε. Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου