Ειδήσεις

Δένδιας: Έρχεται ρύθμιση και για τα κόκκινα στεγαστικά- Tι θα προβλέπει

«Σπάνε» στα δύο. Ο δανειολήπτης θα πρέπει να εξυπηρετεί το δάνειο που αντιστοιχεί στην τρέχουσα αξία.Η εξυπηρέτηση του υπολοίπου θα μετατίθεται σε 10-15 χρόνια.

Θέμα ρύθμισης και των κόκκινων στεγαστικών δανείων άνοιξε ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας στην τελευταία συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. Ο κ. Δένδιας, υποστήριξε ότι έχει τεθεί στο τραπέζι θέμα «διάσπασης» των στεγαστικών δανείων σε δύο τμήματα:

1. Το πρώτο τμήμα θα αφορά στην τρέχουσα αξία του ακινήτου. Το τμήμα του δανείου που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη αξία θα πρέπει να εξακολουθήσει ο δανειολήπτης να το αποπληρώνει κανονικά προκειμένου να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με την ιδιοκτησία του

2. Το 2ο τμήμα του δανείου, θα αφορά στην αξία που υπερβαίνει τη σημερινή αξία. Αυτό το τμήμα θα μετατίθεται να εξυπηρετηθεί στο απώτερο μέλλον (π.χ ύστερα από 10 ή 15 χρόνια) χωρίς να αποκλείεται ως λύση και το «κούρεμα».

Η διάσπαση του δανείου, θα επιφέρει και τη σημαντική μείωση της μηνιαίας δόσης που θα πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα ο δανειολήπτης προκειμένου να εξυπηρετήσει το δάνειό του.

Η διάσπαση, αποτελεί λύση και για τις τράπεζες – ήδη έχουν γίνει συζητήσεις του υπουργείου με δύο εκ των συστημικών- καθώς όπως εκτιμά αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου, η κατακόρυφη πτώση των αξιών δεν προσφέρεται για να δοθούν οριστικές και αμετάκλητες λύσεις από τώρα.

Έτσι, με τη διάσπαση, το τμήμα του δανείου η εξυπηρέτηση του οποίου θα μετατεθεί για το μέλλον, θα αντιμετωπιστεί ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν ύστερα από 10-15 χρόνια μεταξύ άλλων και στην κτηματαγορά

Τhetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου