Προβλήματα στις πτήσεις και στο λιμάνι προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν χτες στην περιοχή μας κι έφτασαν έως και τα 8 μποφόρ.
Το πρώτο πρόβλημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν ματαιώθηκε η άφιξη της προγραμματισμένης πτήσης 204 της «Ολυμπιακής» από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο ‘Διαγόρας’ Ρόδου.
Το αεροσκάφος έφθασε πάνω από το αεροδρόμιο της Ρόδου αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν την ασφαλή προσγείωση του με συνέπεια να επιστρέψει στην Αθήνα.
Tο ίδιο συνέβη και με την πτήση από Θεσσαλονίκη προς Ρόδο, που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα στις 4 παρά τέταρτο, όταν ο πιλότος προτίμησε να μην προσγειωθεί και να επιστρέψει πίσω.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», οι άνεμοι δεν επέτρεπαν στα αεροπλάνα την ομαλή προσγείωση και ήταν στην ευχέρεια του πιλότου να επιλέξει αν θα προσγειωθεί ή όχι. Οι καιρικές συνθήκες ενδεχομένως να προκαλέσουν εντός των ημερών και άλλα παρόμοια προβλήματα στα δρομολόγια.
Όσον αφορά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, χθες το πλοίο «Δωδεκάνησος Εξπρές» δεν κατάφερε να αποπλεύσει και να εκτελέσει το δρομολόγιό του στις 8.30 λόγω των καιρικών συνθηκών.
Ωστόσο, το πλοίο «Μπλου Σταρ» απέπλευσε κανονικά.
Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ενημερώνει ότι σύμφωνα με το 23.01.2017/1230 Β-Α.Α. 04/2017 δελτίο ΕΜΥ/ΕΜΚ, μεταξύ άλλων ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 25-01-2017 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Κατόπιν αυτών, οι πλοίαρχοι-κυβερνήτες και ιδιοκτήτες όλων των σκαφών της ευρύτερης περιοχής, παρακαλούνται, όπως προ του απόπλου για οποιονδήποτε προορισμό, ενημερώνονται από τις κατά τόπους λιμενικές αρχές για τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας. Επιπρόσθετα οι ιδιοκτήτες σκαφών που ελλιμενίζονται σε όρμους και λιμένες να μεριμνήσουν χωρίς αναβολή για την ασφάλιση των ως άνω σκαφών.
Κατά τα άλλα, στην Ρόδο δεν σημειώθηκαν προβλήματα ούτε στην πόλη ούτε στα χωριά αν και τόσο οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όσο και του Δήμου Ρόδου, βρίσκονταν σε συνεχή επιφυλακή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ