Διπλή αντεπίθεση με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, προσκλητήριο ενότητας σε όλους όσοι κινούνται στον χώρο της Κεντροδεξιάς και ταυτόχρονα, ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, δρομολογεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ δείχνει να προχωρεί σε μεγάλες αλλαγές μέσα στο κόμμα, με τη συγκρότηση ισχυρών ομάδων στελεχών τα οποία θα μπουν μπροστά στην πορεία προς τη διεκδίκηση της κυβέρνησης.
Νέα πρόσωπα, άφθαρτα, άγνωστα στο ευρύ κοινό και τα οποία δεν έχουν απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης, θα «τραβήξουν το κουπί», αφενός της συγγραφής ενός πειστικού προγράμματος διακυβέρνησης στο πλαίσιο της «συμφωνίας αλήθειας» και αφετέρου θα προσπαθήσουν να πείσουν ότι η ΝΔ άλλαξε και είναι πλέον ικανή να πάρει τα ηνία της χώρας, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές.
Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι επιλογές που έκανε μέσα στην εβδομάδα ο πρόεδρος της ΝΔ, με την ριζική αλλαγή στα πρόσωπα της Γραμματείας Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, την «καρδιά» του κόμματος, όπως συνηθίζουν να λένε στην οδό Πειραιώς.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Νέος γραμματέας ορίστηκε ο καθηγητής του Οικονομικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Ταραντίλης, με αναπληρωτές γραμματείς τους: Μαίη Ζαννή, Βασιλική Λοΐζου, Κώστα Μπακογιάννη, Νίκο Ρωμανό και τον Νίκο Σωτηρόπουλο.
Ο Χρήστος Ταραντίλης είναι καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Λήψης Αποφάσεων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) και Επικεφαλής της ερευνητικής μονάδας «Επιχειρησιακής Έρευνας και Συστημάτων Αποφάσεων» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της Γραμματείας έχουν κολλήσει πολλά «ένσημα» και θα βάλουν το λιθαράκι τους στο σχεδιασμό της πολιτικής της ΝΔ, κάθε μέρα αλλά και στην πορεία προς τις εκλογές.
Προς την κατεύθυνση της ανανέωσης σε πρόσωπα και δομές, κινήθηκε και η απόφαση του προέδρου να πάρει μαζί του στελέχη που επελέγησαν εντελώς αξιοκρατικά, με συνεντεύξεις και βιογραφικά και δεν έχουν καμιά σχέση με πολιτικές φατρίες ή «ομάδες». Μάλιστα το Μητρώο Στελεχών στη ΝΔ δεν τελειώνει καθώς θα ξεκινήσει νέος γύρος συνεντεύξεων όπου θα επιλεγούν και νέα πρόσωπα που θα χρειαστούν, αν το κόμμα αναλάβει τη διακυβέρνηση.
ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΝΙΚΗΣ
Παράλληλα με την ανανέωση, όπως τονίζουν με έμφαση στην οδό Πειραιώς, θα συνεχιστεί η προσπάθεια επαναπατρισμού στη ΝΔ στελεχών που κινούνται στον κεντροδεξιό χώρο, όπως έγινε με τη Δράση και τον Θεόδωρο Σκυλακάκη. Ηδη ακούγονται κι άλλα ονόματα που θα πάρουν το δρόμο προς τη ΝΔ θέλοντας να ενισχύσουν την προσπάθεια που κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Βεβαίως, στην προσπάθεια αυτή δεν λείπουν και κάποιες αντιδράσεις που κάνουν λόγο για επιστροφή «ασώτων» που «εγκατέλειψαν τη ΝΔ σε κρίσιμες στιγμές, αλλά τώρα επιστρέφουν επειδή βλέπουν την εξουσία», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά εσωκομματικοί αντίπαλοι του προέδρου. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διακρίνουν νέο «πάγο» στις σχέσεις του νυν προέδρου με τους πρώην πρωθυπουργούς, Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά αλλά και τον Ευ. Μεϊμαράκη που έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως από τα δρώμενα στο κόμμα.
Στον σχεδιασμό του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται επίσης και η επικοινωνιακή αντεπίθεση στη «φιέστα» που στήνει η κυβέρνηση για τα δύο χρόνια από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιανουάριο του 2015. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση τις περιοδείες, ειδικά τώρα που οι αγρότες προετοιμάζονται για ολομέτωπη σύγκρουση με την κυβέρνηση. «Δεν θα ανέβουμε στα τρακτέρ, όπως έκαναν άλλοι, αλλά θα ακούσουμε τα προβλήματα, θα προτείνουμε λύσεις», τονίζουν από τη ΝΔ.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ
Βεβαίως, στο επιτελείο του Κυριάκου προετοιμάζονται πυρετωδώς και για το ραντεβού με την Αγκελα Μέρκελ, αλλά και τον Β. Σόιμπλε στις 13 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο. Στη ΝΔ θέλουν να δείξουν στη Γερμανία ότι έχουν προτάσεις κι ότι αξίζει μια ευκαιρία η Ελλάδα ως προς την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων «που η σημερινή κυβέρνηση δεν τολμά». Εκτιμούν ότι μέχρι το ταξίδι στο Βερολίνο θα υπάρχουν ξεκάθαρες εικόνες σχετικά με το πού πάει η αξιολόγηση κι αν η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη στα σχοινιά. Αλλωστε, μία εβδομάδα μετά υπάρχει το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, το οποίο ίσως είναι καθοριστικό για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ