Στην εκκαθάριση του πρώην Περιφερειακού Οργανισμού Τουρισμού της τέως περιφερειαρχής αρχής Νοτίου Αιγαίου, αναφέρθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης.
«Πρόκειται ίσως για την πιο… σύντομη από τις εκκαθαρίσεις που αφορούν Νομικά Πρόσωπα στην χώρα και βρίσκεται στην τελική της φάση. Αναφέρομαι σε ένα θέμα που έχει απασχολήσει επανειλημμένα τον Τύπο και είχαν γίνει πολλές αναφορές στο παρελθόν και αφορά την εκκαθάριση του Περιφερειακού Οργανισμού Τουρισμού, που αποτέλεσε μία μετεξέλιξη του ΔΟΤ (πρώην Δωδεκανησιακού Οργανισμού Τουρισμού) στην θητεία της προηγούμενης περιφερειακής αρχής που παρέμενε μόνον στα χαρτιά –ως ανενεργός. Έτσι λοιπόν, ύστερα από σχετική εντολή που δόθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, ορίστηκα στην θέση του επικεφαλής με μοναδική αρμοδιότητα να προχωρήσουμε στην σχετική εκκαθάριση, καθώς το τεράστιο κομμάτι του Τουρισμού ανήκει στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Τουρισμού, επικεφαλής της οποίας είναι η αντιπεριφερειάρχης κα Μαριέττα Παπαβασιλείου. Ο εκκαθαριστής, κ. Τσαμπίκος Αϊβάζης, μας παρέδωσε ολοκληρωμένο τον φάκελο της εκκαθάρισης του πρώην Περιφερειακού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ έχουν καλυφθεί όλες οι εκκρεμότητες που έπρεπε, τόσο ως προς την Δ.Ο.Υ. όσο και προς το υπουργείο Οικονομικών. Τα βιβλία έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια οικονομική υπηρεσία και τον έφορο και ο φάκελος είναι έτοιμος, βρίσκεται στα χέρια μου, για την επόμενη φάση: δηλαδή, κατά πρώτον τις επόμενες ημέρες θα έρθει προς συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΟΤ, όπου θα πρέπει να εγκριθεί η εργασία του εκκαθαριστή και κατά δεύτερον, θα έρθει προς συζήτηση και έγκριση στο περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου. Είναι σημαντικό το γεγονός πως αυτή η διαδικασία εκκαθάρισης έχει γίνει με τόσο γρήγορους ρυθμούς, την ώρα που όπως όλοι γνωρίζουμε σε άλλους ΟΤΑ πρώτου ή δευτέρου βαθμού, τέτοιες διαδικασίες απαιτούν πάνω από 5-6 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα. Εμείς μέσα σε λίγους μήνες, όχι απλώς ολοκληρώσαμε αλλά προχωράμε και σε τελικές αποφάσεις. Το δε υπόλοιπο που θα μείνει στο ταμείο του ΠΟΤ θα ζητήσουμε από το δ.σ. να περάσει στο Νομικό Πρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ενδεχομένως να είναι ένα μικρό ποσόν κοντά στις 10.000 ευρώ)» όπως ανέφερε.
Ο κ. Φλεβάρης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον εκκαθαριστή για την συμβολή του σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα και στην γρήγορη περαίωσή του.
Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε και τα μέλη του δ.σ. του ΠΟΤ για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Φλεβάρης είπε πως όλες οι οικονομικές κινήσεις, εκκρεμότητες κ.λπ. έχουν ελεγχθεί από την Εφορία και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Οι καταγγελίες για παράνομες συνδέσεις
Ο αντιπεριφερειάρχης προέβη ακόμη σε ενημέρωση σχετικά με τις καταγγελίες για παράνομες συνδέσεις που έχουν περιέλθει στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος της ΠΝΑ για περιοχές, όπως η Λάρδος: «Έχει αποσταλεί από εμάς προς την ΔΕΥΑΡ η σχετική ενημερωτική επιστολή μαζί με τα συνοδευτικά έγγραφα του αστυνομικού τμήματος Λάρδου. Από εκεί και πέρα πρέπει να αναλάβει η ΔΕΥΑΡ». Ωστόσο, διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται οι έλεγχοι να σταματήσουν εδώ καθώς η υπηρεσία παρακολουθεί τις εξελίξεις. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις και καταγγελίες που έγιναν από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καλυθιών: «Είχαμε συνάντηση με τον διευθυντή Περιβάλλοντος, τον οποίο ενημέρωσα για τις δηλώσεις του κ. Μιχάλη Καφετζή, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε πως στο Φαληράκι υπάρχει ανάλογο πρόβλημα με αυτό που σημειώθηκε στην Λάρδο. Δόθηκε εντολή, αυτά τα οποία ανέφερε, να έρθει να τα καταθέσει στην υπηρεσία μας κι εμείς με αντίστοιχο έγγραφο θα ενημερώσουμε την ΔΕΥΑΡ» όπως είπε, καλώντας όλους, όσοι έχουν να καταγγείλουν κάτι να προσφεύγουν στην αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος.
Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης είπε πως πραγματοποιήθηκε αυτοψία στην Πάτμο από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος με αντικείμενο τις εργασίες που γίνονται εκεί και αφορούν αφενός την αλλαγή στο δίκτυο ύδρευσης και αφετέρου το ζήτημα των αποβλήτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ