Για «κυβέρνηση προθύμων» που ασκεί ανεύθυνη και τυχοδιωκτική πολιτική  κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας ότι η αλλαγή πολιτικής είναι πλέον επιβεβλημένη.
Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας σε δήλωσή του κάνει αναφορά στα τρία κείμενα που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τα νέα μέτρα στον προϋπολογισμό του 2017, την απόφαση του Eurogroup για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 και την επιστολή στους θεσμούς και σημειώνει ότι αυτό είναι το τίμημα της διγλωσσίας της κυβέρνησης. Ειδικότερα στη δήλωσή του αναφέρει:
«Ο υπουργός Οικονομικών έβαλε, πρόσφατα, την υπογραφή του σε τρία κείμενα.
• Το πρώτο, ο Κρατικός Προϋπολογισμός, εμπεριέχει νέα μέτρα, ύψους όσο ένας επιπλέον ΕΝΦΙΑ, τα οποία από προχθές υλοποιούνται, με βαρύ κόστος για την κοινωνία.
• Το δεύτερο, η απόφαση του Eurogroup, προβλέπει νέα μέτρα για το 2018, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για την επόμενη δεκαετία και μονιμοποίηση του “κόφτη” μισθών και συντάξεων.
• Και το τρίτο, η ταπεινωτική επιστολή προς τους θεσμούς, με την οποία δεσμεύεται για τη “διαρκή αφοσίωση στο Μνημόνιο”.
Αυτό είναι το τίμημα της διγλωσσίας, της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού της “Κυβέρνησης των προθύμων”.
Η αλλαγή πολιτικής έχει καταστεί επιβεβλημένη. Υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Την έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία.
Με την εμπροσθοβαρή υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, με την αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση σταδιακής μείωσης της φορολόγησης των πολιτών, με την υιοθέτηση ενός στρατηγικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που θα στοχεύει σε μια ανταγωνιστική και εξωστρεφή οικονομία» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας.
Γεννηματά: Όσοι έσκιζαν
τα μνημόνια, σήμερα
σκίζουν τον λαό
Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 έδωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στην οποία άσκησε κριτική τόσο προς το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ενάντια στη ΝΔ
«Όλοι αυτοί που έσκιζαν τα μνημόνια, σήμερα σκίζουν τον ελληνικό λαό» σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της το πρωί της Τετάρτης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρθηκε στα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, την πρόταση της ΚΟ για εθνική συνεννόηση, απέρριψε τις αιτιάσεις πως υπάρχουν ορισμένοι εντός του ΠΑΣΟΚ που υπονομεύουν την καρέκλα της και σχολίασε με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο, κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Όποιος δεν έχει χρήματα στην Ελλάδα κινδυνεύει να πεθάνει. Έχουμε επιστρέψει σε εποχές πριν από το ’81
Ξεκινώντας από την υγεία, παρατήρησε πως μπορεί και επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία να μην ήταν όλα ρόδινα, «όμως τα πράγματα έχουν επιδεινωθεί σήμερα. Όποιος δεν έχει χρήματα στην Ελλάδα κινδυνεύει να πεθάνει. Έχουμε επιστρέψει σε εποχές πριν από το ’81» πρόθεσε και κάλεσε την κυβέρνηση να σκύψει το κεφάλι και να αντιμετωπίσει το ζήτημα. «Ζητήσαμε να εξαιρεθούν οι προσλήψεις των γιατρών και των εργαζομένων στο σύστημα υγείας από τους περιορισμούς των μνημονίων» συμπλήρωσε.
Εθνική συνεννόηση δεν
σημαίνει συγκυβέρνηση
Ο βασικός αντιπολιτευτικός άξονας του ΠΑΣΟΚ, έχει να κάνει με το αίτημα Εθνικής Συνεννόησης, όπως επανέλαβε η κα. Γεννηματά: «Εμείς μιλήσαμε για εθνική συνεννόηση, που αυτό κατ’ ανάγκη δεν σημαίνει συμμετοχή σε μια κυβέρνηση συνεργασίας» ανέφερε και πρόσθεσε: «Να καθίσουμε όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις να φτιάξουμε ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης για τον τόπο».
Έχουμε αποφασίσει ότι θα έχουμε αυτόνομη πορεία, γιατί έτσι μόνο μπορούμε να τους πιέσουμε και τους δύο να καθίσουν σε ένα τραπέζι
Στο σημείο αυτό, ο Γιώργος Παπαδάκης ρώτησε την βουλευτή αναφορικά με τα επόμενα βήματα του κόμματος, που μοιάζει εγκλωβισμένο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουμε αποφασίσει ότι θα έχουμε αυτόνομη πορεία, γιατί έτσι μόνο μπορούμε να τους πιέσουμε και τους δύο να καθίσουν σε ένα τραπέζι» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά, προσπαθώντας να ξορκίσει τις κακές γλώσσες που θέλουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, πρώτο «επιλαχόντα» για συγκυβέρνηση, σε περίπτωση εκλογών και επικράτησης της ΝΔ.
Είναι πικρό, το ποσοστό
του ΠΑΣΟΚ
Η κα. Γεννηματά τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που έχει κάνει την πιο σκληρή αυτοκριτική. »
Έχουμε φτάσει στο αυτομαστίγωμα, έλεος κύριε Παπαδάκη» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ακούσατε ποτέ τον κύριο Μητσοτάκη να λέει μια κουβέντα για την κυβέρνηση Καραμανλή; Έκαναν ποτέ αυτοκριτική γιατί αυτοί ξεκίνησαν το αντιμνημόνιο και ήταν μαζί στις πλατείες με το ΣΥΡΙΖΑ και δηλητηρίαζαν την εθνική προσπάθεια που παλεύαμε τα πρώτα χρόνια μόνοι μας;».
Σε έντονο ύφος και απέναντι στη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως δεν έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και σφυρίζει αδιάφορα «Δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα, εμείς είμαστε η αντιπολίτευση» σημείωσε, σχολιάζοντας πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη συνιστά την πιο συγκροτημένη Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή.
Χαρακτήρισε το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, κατέληξε σε μονοψήφια ποσοστά «πικρό». «Έγιναν λάθη, αλλά υπάρχει ένα τεράστιο έργο που όπου κι αν κοιτάξεις γύρω σου θα δεις ότι είναι έργο ΠΑΣΟΚ» σημείωσε.
Τέλος, σε ό, τι αφορά τα «φάλτσα» Βενιζέλου, που διαφοροποίησε τη στάση του από την ΚΟ σε μια σειρά θεμάτων, σχολίασε: «Δεν υπήρχε διαφοροποίηση με τον κ. Βενιζέλο. Το αποτέλεσμα μετράει. Τι ψήφισε έχει σημασία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ